Wednesday, May 23, 2007

Ralu Filip (48 de ani) a murit


Usor-usor ne vine randul la toti. In aceasta dimineata, cum am intrat pe messenger, o colega din redactie, Alina Nasta, mi-a dat lovitura. "A mai murit unul!". Imediat am facut legatura cu Octavian Paler si m-am gandit ca a mai murit inca o somitate. Cine? "Ralu Filip". Stirea pica exact ca un traznet. Omul asta era tanar, de ce sa moara? Arata bine. "A facut infarct".


Iata stirea difuzata de Realitatea TV:

Preşedintele CNA, Ralu Filip a încetat din viaţă în această noapte, în urma unui infarct. Ralu Filip, în vârstă de 48 de ani, s-a aflat din 2002 la şefia Consiliului Naţional al Audiovizualului.
De profesie avocat, Ralu Filip (foto) a părăsit după 1991 Baroul şi s-a îndreptat către gazetărie. Timp de aproape 10 ani, din 1991 până în 2000 a lucrat la “Curierul naţional” ca jurnalist, şef de secţie, redactor-şef adjunct şi senior editor.
Ulterior a realizat o emisiune pentru postul public de televiziune. Ralu Filip a fondat şi condus Casa NATO România, o organizaţie non-guvernamentala care promovează rolul central jucat de comunitatea euro-atlantică ăn contextual mondial actual.
În ultimii ani, Ralu Filip a cochetat şi cu ideea de a intra în administraţia publică. În 2005 a declarat presei că se gândeşte să intre în competiţia electorală pentru primăria capitalei, ca independent. “De pe tuşă nu mai poţi rezolva nimic în România. Trebuie să intru în teren", spunea el atunci.

No comments: