Thursday, May 17, 2007

Prognoza la munte

Vineri
Cerul va prezenta innorari accentuate si vor fi averse si descarcari electrice pe arii extinse in Carpatilor Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali, unde se mentin conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp. In restul zonei montane astfel de fenomene se vor semnala local, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20...25 l/mp. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in timpul ploilor. Temperatura aerului va marca o scadere usoara.
Sambata
Vremea va fi in general instabila. Cerul va prezenta innorari accentuate si vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat conditii de grindina in Carpatii Occidentali si Meridionali, unde si cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In restul zonei montane innorarile vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse. Temperatura aerului va continua sa scada usor.
Duminica
Cerul va prezenta innorari in Carpatii Meridionali si de Curbura, precum si in Muntii Banatului, unde local, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse si descarcari electrice. In restul zonei montane cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele din intervalul precedent.

No comments: