Wednesday, May 9, 2007

Ecoul Mălinului - Ultimul concurs de schi al sezonului


Jurnalul National publica in editia sa de maine un articol despre concursul de schi si snowboard, Ecoul Malinului, programat sambata, 12 mai, in Muntii Bucegi.


Sambata va avea loc la Busteni, in Muntii Bucegi, pe Valea Malinului, concursul Ecoul Malinului. Intrecerea este deschisa oricarui turist, practicant de schi alpin sau snowboard. Pare o tampenie ca in aceasta perioada, cand asfaltul parca se topeste sub talpa pantofilor, sa vorbesti de schi. Chiar daca toate partiile din tara sunt inchise la aceasta ora, schiorii nu si-au spus inca ultimul cuvant.
MESERIE. Cine este iubitor de munte si amator de senzatii tari stie foarte bine ca de prin aprilie se deschide sezonul la schi de tură. Este total diferit de ceea ce se intampla pe partie, este ceva mai periculos, dar foamea de libertate te poate purta prin locuri ce le poti vedea o singura data in viata. Unde se fac ture in Romania? Cam peste tot! In Calimani stratul de zapada masoare si acum un metru grosime. In Paring, toata lumea urca cu schiurile in spate numai ca sa faca o coborare de pe culmea Paringului Mic. Esti mai tare pe picioare si ai mai mult timp la dispoziţie? Du-te pana pe Varful Carja si de acolo, mai departe, pe Paringul Mare. E destul de periculos, pentru ca poate crea dependeta.
ORGANIZARE. Pentru acest week-end este programata si o competitie de schi alpin, destinata celor care se descura foarte bine in conditii off-piste. La Busteni, in Muntii Bucegi, pe Valea Malinului, este programat concursul Ecoul Malinului. Cine participa? Toată lumea care vrea sa incheie in glorie sezonul de schi. Evenimentul este organizat de Alpin Club Ecoul Bucuresti, în colaborare cu Siemens, Sport Virus, Montrek Sport, Mormotaland, Solitaire, Gravity, Hannah si Nahanny, iar premiile oferite la fiecare categorie vor consta in articole de munte. La concurs ar fi dorit sa participe siFlorentin Nicolae, participant la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de la Torino. Acesta a renuntat pana la urma dupa ce a aflat ca de la Babele pana la Valea Malinului trebuie sa mearga pe jos vreme de o ora.


Balea Lac

La sfrsitul acestei saptamani cele mai bune conditii pentru schi sunt la Balea Lac, in judetul Sibiu. Apreciat de iubitorii de free-style si free-ride, locul este in aceasta perioada o adevarata capitala a zapezii. Cum locurile de cazare sunt destul de putine, multi turisti prefera sa doarma in corturi, chiar daca temperaturile sunt destul de scazute. Luna viitoare se vor organiza la Balea Serbarile Zapezii, ocazie cu care se vor desfasura concursuri de schi si snowboard. Cei care sunt amatori de ture montane, pe bocanci, trebuie sa stie ca pentru drumetii în Muntii Rodnei mai au de asteptat cateva saptamani. Rododendronul inca nu a inflorit, astfel ca ar fi bine sa va alegeti alte destinatii. De asemenea, traseele interzise iarna raman in continuare inchise.

No comments: