Friday, December 5, 2008

Armstrong: "Nu stiu dacã voi putea câstiga Turul Frantei 2009"

Rutierul american Lance Armstrong, care si-a anuntat revenirea în competitie la vârsta de 37 de ani, a declarat, ieri, cã nu stie dacã va putea câstiga în 2009 Turul ciclist al Frantei, cursã unde s-a impus deja de sapte ori.
"Nu stiu dacã voi putea câstiga. Sincer, mai este destul timp pânã la debutul competitiei si nu mã pot compara deocamdatã cu ceilalti ciclisti. Dacã Turul Frantei se disputa astãzi, nu as fi avut energia necesarã pentru a concura. Totusi, cursa nu are loc azi deci am suficiente zile sã mã pregãtesc. Sunt destule dubii referitoare la pregãtirea mea fizicã, ceea ce este si logic", a spus Armstrong, în timpul unei conferinte de presã, cu echipa lui Astana, într-un oras din partea de sud a insulei Tenerife.
Rutierul american, care are în palmares titlurile în Turul Frantei între 1999 si 2005, a fãcut câteva referiri si la colaborarea pe care o va avea cu coechipierul sãu de la Astana, Alberto Contador, câstigãtorul competitiei franceze în 2007 si principalul favorit la cucerirea acestei curse si în 2009: "Într-o echipã sustinerea celorlati rutieri este un atribut foarte important si dacã asta va însemna sã-i ajut pe Alberto sau pe Levi, atunci cu sigurantã voi face acest lucru".
În cadrul aceleasi conferinte de presã, rutierul Alberto Contador a declarat cã principalul sãu obiectiv pentru sezonul urmãtor este câstigarea Turului Frantei, iar venirea lui Armstrong la echipa Astana nu va face decât ca aceastã formatie sã fie mai competitivã . "Obiectivul meu pentru 2009 este câstigarea Turului Frantei, pentru cã echipa mi-a cerut acest lucru si pentru asta voi face tot ce îmi stã în putintã. Singurul lucru pe care revenirea lui Armstrong îl va face este sã creascã valoarea echipei. Nicidecum sã creeze o anumitã controversã în cadrul formatiei, asa cum încearcã sã speculeze o anumitã parte a presei", a explicat Contador.

No comments: