Thursday, December 11, 2008

Zapada reinvie muntele
Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Ninsorile din ultimele zile nu au adus fericire în toate staţiunile montane. Acolo unde pârtiile sunt situate în gol alpin, cum e la Sinaia sau la Straja, zăpada a fost viscolită. Ca să nu aveţi neplăceri, alegeţi ca destinaţie pentru week-end-ul ce urmează o staţiune precum Parâng, Poiana Braşov, Arieşeni sau Băile Harghita.
A nins!!! E adevărat, nu mult, dar a nins. Până la urmă, gestul contează. Românul e însetat de schi şi snowboard şi este în stare să se dea pe orice. Numai să alunece. Cabanierii din staţiunile care au domeniul schiabil în zonă împădurită îi aşteaptă cu "dragă inimă" pe turişti la sfârşitul acestei săptămâni.


UNA DA, ALTA BA

Văzută de sus, din Retezat sau din Parâng, Valea Jiului arată superb în această perioadă, indiferent că e ziuă sau că e noapte. Şi ca să vă convingeţi de acest lucru vizitaţi secţiunea "Camere Live" de pe www.jurnalul.ro. Acolo veţi putea urmări imagini live din Straja şi Parâng, două dintre cele mai bune staţiuni de schi şi snowboard din România. Chiar dacă la Straja zăpada a fost "gonită" de vânt în pădure, administratorul pârtiei Platoul Soarelui, Vali Hudă, susţine că în week-end-ul ce începe mâine se va putea schia. Omul cunoaşte bine locul şi ştie ce vorbeşte. Dincolo, la rivalii din Parâng, lucrurile sunt foarte clare, iar emoţiile lipsesc în totalitate. Se poate schia de pe Vf. Parângu Mic – 2.074 metri altitudine – până la staţia de jos a telescaunului. Zăpada este proaspătă, ratracul a umblat doar prin faţa cabanei ANEFS, astfel că de la releu în jos ai parte de un pulver ideal.


ONLY POIANA BRAŞOV

Pentru bucureşteni, cea mai apropiată destinaţie este Poiana Braşov. Stratul de zăpadă în Masivul Postăvaru măsoară 40 de centimetri, iar dacă nu bate vântul se poate schia în cele mai bune condiţii. Site-ul www.jurnalul.ro vă oferă imagini live din staţiunea braşoveană. Puteţi vedea şi de pe telefonul mobil dacă instalaţiile de transport pe cablu funcţionează.

2 comments:

Anonymous said...

sincere multumiri pt informatiile de pe blog :)

Anonymous said...

esti varza,daca sustii ca poiana este cea mai apropiata de bucuresti.se pare ca ai facut geografie cu femeia de serviciu