Tuesday, December 16, 2008

Partida de deschidere a CM de hochei pe gheatã din 2010 se va disputa pe stadionul din Gelsenkirchen

Partida de deschidere a Campionatului Mondial de hochei pe gheatã din 2010 se va disputa pe "Veltins-Arena" din Gelsenkirchen, iar organizatorii se asteaptã ca recordul de asistentã sã fie doborât, informeazã site-ul oficial al Federatiei Internationale de Hochei pe Gheatã.
Partida va avea loc în data de 7 mai 2010, iar capacitatea stadionului pe care evolueazã echipa de fotbal din Bundesliga, Schalke 04, va fi mãritã la 75.976 de locuri. În cazul în care se vor vinde toate biletele pentru meciul de deschidere al Campionatului Mondial din 2010, gãzduit de Germania, va consemna un nou record de asistentã la un singur meci de hochei pe gheatã. Vechiul record dateazã din anul 2001, când la un meci disputat între echipele universitãtilor Michigan si Michigan State, pe "Spartan Stadium" din East Lansing, s-au strâns 74.544 de spectatori.
Membrii comitetului de organizare a Campionatului Mondial de hochei pe gheatã din 2010 au anuntat cã biletele pentru meciul de deschidere au fost puse deja în vânzare, iar valoarea tichetelor pentru locurile în picioare este de 19 euro. Cel mai mic pret pentru biletele cu locuri pe scaune este de 29 de euro.
Presedintele Comitetului de Organizare, Uwe Harnos, a declarat cã disputarea primului meci pe stadionul din Gelsenkirchen va avea un impact foarte mare asupra numãrului de spectatori care vor dori sã vadã pe viu meciurile din cadrul acestui eveniment. "La editiile precedente ale Campionatului Mondial am avut cereri foarte multe pentru bilete si nu le puteam onora pe toate. Acum vom avea sansa sã rãspundem cererii imense care se va înregistra pentru acest eveniment. Partida de deschidere va avea un impact deosebit asupra întregii competitii, în care se vor disputa în total 56 de partide, în orasele Koln, Mannheim si Gelsenkirchen", a afirmat Uwe Harnos.
Reprezentativa tãrii gazdã, Germania, va fi una dintre protagonistele partidei de pe "Veltins-Arena", iar posibila adversarã a nemtilor va fi selectionata Canadei, Rusiei, Suediei, Finlandei sau a Cehiei.
Singura conditie impusã de Federatia Internationalã de Hochei pe Gheatã ca o partidã de la Campionatul Mondial sã se dispute pe un stadion de fotbal a fost ca arena sã poatã fi acoperitã complet, iar acest lucru este prevãzut pentru "Veltins-Arena".
Campionatul Mondial de Hochei pe Gheatã se va desfãsura în perioada 7-23 mai 2010, iar pe lângã stadionul din Gelsenkirchen, arenele Lanxess (Koln) si SAP (Mannheim) vor gãzdui si ele meciuri de la aceastã competitie. Organizatorii evenimentului se asteaptã la aproximativ 500.000 de spectatori la cele 56 de partide, iar 190 de televiziuni vor transmite meciurile în peste 100 de tãri.

No comments: