Monday, December 29, 2008

Riders' New Years' Eve 08-09 – Action reloaded!











Dupa un debut mai mult decat promitator anul trecut la Brasov, Riders' New Years' Eve se intoarce, de data aceasta insa la Sibiu, in mijlocul fostei capitale culturale europene!

Ce este insa Riders' New Years' Eve? Ei bine, Riders' New Years' Eve este revelionul riderilor, al celor pentru care sa se dea, pe skate, pe snowboard sau pe BMX, este la fel de firesc precum a respira sau a bea apa. Acesti oameni s-au dat si au petrecut intotdeauna impreuna, iar acum spiritul lor efervescent si molipsitor se raspandeste cu repeziciune catre toata lumea. Pe langa spectacolul inedit livrat de rideri de top din tara si din strainatate, publicul se poate delecta intr-o zona dedicata lui cu proiectii video proaspete si originale si cu sunetele rafinate livrate de cativa dintre cei mai buni DJ ai undergound-ului.

De ce la Sibiu? Deoarece Sibiul priveste cu drag la aceasta scena de sport alternativ, o sustine si a fost o gazda excelenta pentru primul campionat autohton de gen, X-Cup, ce s-a desfasurat langa zidurile sale stravechi de-a lungul intregii veri.

Scopul declarat al Riders' New Years' Eve este de a aduce oamenii pasionati la un numitor comun, de a-i rasplati pe cei mai merituosi dintre rideri si pe cei mai buni fotografi si de a furniza publicului un spectacol nemaiintalnit, de o calitate ireprosabila.

Ca si anul trecut, intreg evenimentul va avea loc atat indoor cat si outdoor, intr-un spatiu special amenajat ce poate primi mai bine de 1000 de persoane, si va cuprinde, pe langa spatiile dedicate competitiilor, o scena generoasa, un areal special pentru public, un ecran mare de proiectie, un lounge-room, dar si o zona VIP si una dedicata riderilor. Setup-ul de snowboarding se va situa outdoor si va fi compus dintr-un set de scari si diverse rail-uri, iar cel de skate/BMX va fi reprezentat de un minamp dublu, cu spine si wall, plus o extensie specifica.

Concursurile de snowboarding, skate si BMX vor avea un buget total de peste 1500 de Euro si vor functiona pe criterii invitationale, cu posibilitati de calificare pentru riderii talentati si dornici de afirmare aflati la fata locului. Invitatii precalificati vor fi rideri de top din Romania si din strainatate din domeniile snowboarding, skateboarding si BMX. In pauzele dintre competitii, cei mai buni rolleri din Romania vor pune asistenta pe foc cu demonstratii la cel mai inalt nivel, iar pe tot parcursul event-ului DJ Leizaboy, DJ Mack, DJ Saïd, Dr. Klich si DJ Royal vor face brigada, pentru a tine spiritele incinse.

Riders' New Years' Eve doreste insa sa sustina progresiunea si stilul impecabil, astfel incat cei mai buni snowboarderi, skateri si BMX-eri vor fi premiati in cadrul unei gale speciale pentru realizarile lor de peste an. Nominalizarile vor fi anuntate pe www.RNYE.ro, deci tineti aproape! De asemenea, Riders' New Years' Eve va rasplati cu premii pentru intreaga activitate si personaje marcante si influente din aceste sporturi in cadrul categoriei "Over 10 Years Of Riding", initiind astfel primul Hall Of Fame a scenei sportului alternativ din Romania. Nici fotografii nu vor fi neglijati. Distinctia "Best Action Photographer" va fi acordata autorului celei mai bune galerii de fotografii in actiune, iar la aceasta categorie vor participa, ca si la celelalte, fotografi de valoare din tara si din strainatate.

Bineinteles, la momentul de rascruce dintre ani, procesiunea va lua o meritata pauza pentru a sarabatori trecerea, dar va continua apoi cu numeroase surprize pe care doritorii le vor afla la fata locului.

Pentru detalii despre eveniment si programul complet, accesati www.RNYE.ro! Adresa exacta a locatiei ce gazduieste Riders' New Years' Eve este Sibiu, str. Stefan Cel Mare nr. 193.

Riders' New Years' Eve este organizat de Asociatia Club Sportiv Roman de BMX in parteneriat cu Primaria Municipiului Sibiu, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Rome Snowboards, EGOevents si 911. Partenerii media ai evenimentului sunt MTV, Pro FM, ziarul Tribuna, revista Blana si snowboard.ro.

No comments: