Sunday, December 21, 2008

Sinaia, bună de schi

Cei care şi-au programat concediul de Sărbători pe Valea Prahovei nu pot schia decât la Sinaia, în Valea Dorului.
Cine s-a aflat ieri-dimineaţă la munte şi a scos ochii timid pe geam de dimineaţă a observat că a nins. S-a aşternut un strat proaspăt la Predeal, în Poiana Braşov, la Bâlea Lac, în Parâng şi la Straja. Din păcate, insuficient pentru a se putea schia.
UNIC. Pe Valea Prahovei, doar Sinaia ţine steagul sus. În Valea Dorului, la 2.000 de metri altitudine, se schiază în condiţii foarte bune. Practic, cine are de mers la schi în această perioadă trebuie să aleagă ca destinaţie "Perla Staţiunilor Montane". Atenţie mare la două aspecte. Dacă vântul suflă puternic, telecabinele, telescaunul şi telegondola care leagă Sinaia de pârtii nu pot funcţiona. În plus, mâine este programată o revizie scurtă, care va face ca instalaţiile de transport pe cablu să pornească cu o întârziere de trei-patru ore faţă de programul iniţial.
VIZITĂ. Aseară, în Poiana Braşov au sosit primii turişti englezi care vor învăţa să schieze. Din păcate, au parte de foarte puţină zăpadă. Pe Bradul s-a aşternut un praf alb. Mai mult chiciură decât zăpadă. Ceva mai bine este sus, în Masivul Postăvaru, acolo unde stratul e ceva mai gros, dar insuficient pentru sporturi de iarnă. Astăzi, în Poiana Braşov, în jurul prânzului, are loc Snowboard Day. O gaşcă de rideri din Braşov vine "să-i dea rock-u’" în Poiana Braşov, după ce aseară au participat la o petrecere în stil Hawaii. Este invitat oricine vrea să demonstreze că mişcarea de snowboard este în continuă dezvoltare.

1 comment:

Tiberiu said...

Va salut! Daca doriti sa promovati acest chestionar v-as fi foarte recunoscator.
http://www.surveygizmo.com/s/91785/infometeosnow

Prin acest chestionar doresc sa determin nivelul de interes pe care l-ar avea schiorii asupra unui site meteo-snow pt romania.
Mentionez ca proiectul va fi pe cat se poate non-profit.
Daca doriti mai multe detalii ma puteti contacta pe adresa de email din profil.
Multumesc!