Tuesday, December 16, 2008

Transfãgãrãsanul, deblocat la kilometrul 60, dupã ce stâncile si bolovanii au fost îndepãrtati

Transfãgãrãsanul a fost deblocat la kilometrul 60, în comunã Arefu, lângã Chieile Argesului, dupã ce, in aceasta searã, lucrãtorii Districtului de Drumuri Nationale Capatineni, au îndepãrtat stâncile, bolovanii si copacii cãzuti pe asfalt.
Potrivit lui Dumitru Teodorescu, seful Sectiei de Drumuri Nationale Capatineni din judetul Arges, operatiunea de curãtare va continua, maine, pe versantii muntosi învecinati cu soseaua, pentru îndepãrtarea pietrelor si a vegetatiei în pericol de dislocare pe sosea.
"Am reusit sã redãm circulatia pe ambele benzi de circulatie pe Transfãgãrãsan. Se circulã normal acum în zona kilometrului 60, iar maine, vom continua sã îndepãrtãm potentialele riscuri de pe versantii muntosi. A fost înghet, apoi au fost dezghet si ploi, iar pietrele si copacii mai mici au luat o la vale, ajungînd pe carosabil. Important este faptul cã nu sunt victime si cã traficul a fost reluat", a declarat Dumitru Teodorescu, seful Sectiei de Drumuri Nationale Capatineni.
Drumul National 7C - Transfãgãrãsan - a fost blocat, ieri dimineatã, în localitatea Arefu, din apropierea Cheilor Argesului, din cauza cãderilor de pietre si de copaci de mici dimensiuni pe carosabil.
Potrivit lui Dumitru Teodorescu, sef district Drumuri Nationale Cãpãtâneni, blocajul s-a produs la kilometrul 60 + 200, unde au cãzut pietre si copaci de dimensiuni mici pe toatã lãtimea carosabilului, pe o distantã de aproximativ 40 de metri, ca urmare a ploilor din ultimele ore, care au provocat dislocarea bolovanilor si a pietrisului de pe munte.

No comments: