Wednesday, December 31, 2008

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

IANUARIE: Regimul termic mediu se va situa in jurul valorilor normale, exceptand sudul si estul tarii, unde aceste valori vor putea fi depasite. Cele mai mari valori de temperatura din cursul zilei vor atinge 10 grade Celsius. In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de -25 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in jumatatea de nord a tarii, iar in rest vor fi in general normale. Temporar ninsorile pot fi asociate cu intensificari ale vantului, mai ales in regiunile extracarpatice. In noptile reci va fi ceata cu depunere de chiciura. Local se va produce polei.

FEBRUARIE: Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptand regiunile estice, unde se pot inregistra depasiri ale normelor climatologice. Cele mai mari valori de temperatura din cursul zilei vor depasi 15 grade Celsius in sudul tarii. In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub -20 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii vor depasi valorile normale pe areale din jumatatea nordica, iar in rest vor fi apropiate de valorile obisnuite. Ninsorile pot fi asociate temporar cu intensificari ale vantului, mai ales in regiunile estice si sud-estice. Local se va produce polei.

MARTIE: Temperaturile medii vor fi in general apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a tarii. In zilele cu vreme frumoasa, valorile termice pot atinge 20-22 de grade Celsius in sudul tarii. In noptile cele mai reci sunt posibile valori care pot sa scada sub –10 grade Celsius in depresinile din centrul si nordul tarii, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in nordul, centrul si estul teritoriului si in rest vor fi in general normale. La inceputul lunii vor mai fi posibile ninsori.

No comments: