Tuesday, December 16, 2008

Fostul rutier Johan Museeuw, condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare

Fostul rutier belgian Johan Museeuw, campion mondial în 1996, a fost condamnat, azi, la 10 luni de închisoare cu suspendare si a fost amendat de Tribunalul din localitate Kortrijk, pentru încãlcarea legii împotriva dopajului.
Museeuw a fost judecat în aceelas timp cu alti 12 acuzati, printre care s-au aflat fostii ciclisti Mario De Clercq, Jo Planckaert si Chris Peers, medicul veterinar Jose Landuyt si tehnicianul Herman Versele.
Considerat drept unul dintre cei mai buni rutieri ai anilor 1990, Johan Museeuw a fost acuzat în urmã cu doi ani de cãtre Agentia Mondialã Antidoping de detinere de substante interzise.
Tribunalul belgian a decis aplicarea unei condamnãri mai severe pentru cele douã figuri centrale ale traficului cu produse dopante, medicul veterinar Jose Landuyt si tehnicianul Herman Versele, care au primit fiecare pedepse de un an de închisoare cu suspendare si o amendã de 15.000 de euro.
La fel ca si Johan Museeuw, ciclistii Jo Planckaert, Chris Peers si Mario De Clercq au fost condamnati la 10 luni de închisoare cu suspendare si o amendã de 15.000 euro, din care doar 2.500 euro obligatorii.
Alti trei rutieri au pedepse mai mici, fiind condamnati la sase luni de închisoare cu suspendare si amendati cu 15.000 de euro, din care 1.250 de euro obligatorii.

No comments: