Wednesday, January 16, 2008

PREMIERA LUI ROGSTAD

Solveig Rogstad a realizat surpriza şi a câştigat cursa de pursuit 10 km din staţiunea germană. Novegianca a realizat patru sesiuni de tragere fără eroare şi a învins-o pe marea favorită a gazdelor Kati Wilhelm, germanca nevoită să facă două tururi de penalizare. Diferenţa din final a fost de aproape un sfert de minut. A fost prima victorie din cariera biatlonistei în vârstă de 25 de ani, debutantă în Cupa Mondială în acest sezon. Kaisa Maekaeraeinen din Finlanda a fost a treia, aceasta fiind cea de-a doua sa clasare pe podium din carieră.
După etapa de la Ruhpolding, Kati Wilhelm a depăşit-o pe compatrioata Martina Glagow şi a devenit noul lider al Cupei Mondiale.
La masculin, Michael Greis a câştigat cursa de pursuit de la Ruhpolding. Deţinătorul globului de cristal, biatlonistul german a repetat succesul din ajun, din cursa de sprint. Fără eroare la cele două intrări în poligon de sâmbătă, Greis a spart 19 din cele 20 de ţinte de duminică, singura eroare survenind la ultima sesiune de tragere. Diferenţa din final, de aproape jumătate de minut, în faţa următorului sosit, rusul Maxim Tchudov, este semnificativă pentru modul în care germanul a dominat cursa. Pe trei a venit norvegianul Emil Hegle Svendsen, în timp ce compatriotul acestuia Ole Einar Bjorndalen a fost al cincilea.
Norvegianul a rămas lider la general, cu 425 de puncte, într-o ierarhie în care podiumul este completat de doi ruşi, Dmitri Iaroşenko şi Maxim Tchudov.

No comments: