Saturday, April 5, 2008

Intalnire la altitudine

Turiştii au început să caute ca disperaţii petice de zăpadă pentru a-şi satisface plăcerea de a schia. S-a dus balamucul de la munte. Ma­ne­liştii şi băieţii de la mall nu mai ajung pe pârtie. O dată cu în­căl­zirea vremii, au mai rămas deschise doar pârtiile aflate la altitudini mari, departe de par­că­rile unde se încingeau grătare.
SEZON PRELUNGIT. Sinaia este renumită printre schiori graţie pârtiilor din Valea Dorului, unde sezonul se încheie în luna mai. În con­diţiile în care la Buşteni s-a tras oblonul, iar la Azuga şi la Predeal nu mai este zăpadă nici măcar pe creste, singura variantă care le-a rămas bucureş­te­nilor este Sinaia. Bine, se poate urca şi în Poiana Bra­şov, dar băieţii de la Capitală sunt atât de comozi, încât preferă să stea o oră la coadă la telecabină şi să schieze pe o pârtie pe care o co­bori în maximum 30 de se­cunde. Dar e Perla Staţiunilor de Schi!!! Te vede lumea ce schiuri mişto ai, te făleşti cu beţele tale mov şi încerci să faci senzaţia cu geaca despre care crezi că e de schi, dar de fapt ea este pentru snowboard. Treburi specifice bucu­reş­tenilor, căci oamenii locului stau în banca lor. În acest week-end, condiţiile de schi au fost bunicele în Valea Dorului. Au apărut brânduşele, pete de noroi, iar în zona de jos este şi un pic de gheaţă. La primele ture, dimineaţa, zăpada este îngheţată, aşa că ar fi bine să folosiţi un schi scurt, cu o lungime maximă de 1,65 metri, exact ca în probele de Slalom Special.

Distracţie de 1 Mai la Cabana Capra
Şi anul acesta, de 1 Mai românii vor avea de ales între mare şi munte. Evident, pasionaţii de muzică fără sens, băutură şi liniuţe se vor duce pe Litoral. Pentru ionizare, nu vă gândiţi la ce nu trebuie. Cei care iubesc sporturile de iarnă, mai ales pe cele pe care posesorii de ten măsliniu şi geci de piele din Obor le numesc extreme, se vor vedea la munte. Una dintre destinaţii poate fi Cabana Capra, din Munţii Făgăraş, acolo unde va avea loc o tabără de snowboard organizată de băieţii de la Fresh-Meat. Lumea cu pretenţii, adică ăia care stau pe schiuri, pot merge fără probleme la Sinaia, Straja, în Parâng sau la Muntele Mic, având în minte sloganul: 1 MAI MUNCITORESC, PE SCHIURI VREAU SĂ TRĂIESC.

No comments: