Saturday, April 19, 2008

Pulver peste tot

Puţin, dar foarte bine. Pe pîrtiile care au mai rămas deschise în această perioadă se găseşte un strat proaspăt de zăpadă depus după ninsorile din această săptămînă. Munţii s-au încărcat din nou de zăpadă după ninsorile din această săptămînă. În aceste condiţii, se poate schia fără probleme atît pe pîrtii, cît şi în afara lor. În Bucegi şi Făgăraş, riscul producerii de avalanşe este destul de ridicat.
SUS. La Bâlea Lac e forfotă mare. Organizatorii SummerJib 2008, eveniment ce se va desfăşura între 5 şi 25 mai, trag tare pentru a avea totul gata pînă în ziua inaugurării. Sibianul Radu Lungu are de amenajat un snowpark imens în care se va stabili ierarhia în ceea ce priveşte snowboard-ul românesc. Asta nu înseamnă că pentru schiori accesul va fi interzis în Munţii Făgăraş. Vor avea şi ei competiţia lor, orice free-ski-er fiind bine venit. În plus, cei care sînt pasionaţi de schi de tură îşi vor putea face de cap pe celebrul traseu Şaua Doamnei – coborîre pe faţa sudică – în­toar­cere prin tunel.
OLTENIA. Circulaţia rutieră spre sta­ţiu­nea Rînca va fi restricţionată începînd de astăzi pentru autoturismele care depăşesc 3,5 tone din cauza faptului că pe o porţiune de aproximativ 10 kilometri suprastructura carosabilului a fost distrusă. Conducătorii auto sînt rugaţi să evite deplasările pe această rută. Se recomandă aprovizio­na­rea în staţiune cu autovehicule mici, iar tu­riştii care vin în grupuri cu mijloace de transport în comun trebuie să ştie că nu pot avea acces în staţiune. Poliţiştii nu au putut comunica perioada exactă a restricţiei de circulaţie, deoarece durata efectuării lucrărilor nu a fost comunicată încă.
PENTRU BUCURESTI. Pare incre­dibil pentru luna aprilie, dar la Sinaia, pe pîrtia Carp se poate schia. În urma ninsorilor din această săptămînă, stratul de zăpadă ajunge la 70 de centimetri. Zona este recomandată în special celor care preferă coborîrile prin pulver. Zăpadă proaspătă, ca să priceapă şi pantofarii. Condiţii la fel de bune sînt şi la Straja şi în Parîng.

2 comments:

Anonymous said...

Salut. Astea sunt super vesti. A schiat cineva azi (sambata) in sinaia ?

Anonymous said...

70cm pe carp?

Pe valea dorului am avut pamant, iarba si zapada intre 10 si 30 cm. Aici se putea schia, nu peste tot, dar acceptabil. Dincolo, pe Carp... zapada mai era pana pe la 1700 si atat. Foarte mult de coborat cu schiurile in spate - nu merita.

Nu inteleg cum poti sa dezinformezi voit intr-un articol dintr-un ziar national. '70cm pe carp' pfff