Wednesday, April 30, 2008

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

Meteorologii anunţă zile frumoase pentru minivacanţa de 1 Mai, cu temperaturi maxime cuprinse între 17 şi 25°C. Sîmbătă şi duminică vremea se mai strică puţin, fiind posibile ploi de scurtă durată, în special în zonele de deal şi de munte. În Capitală, maxima ar putea ajunge la 24 °C, în vreme ce la Constanţa nu va depăşi 20°C. În Bucureşti e posibil să plouă mîine, dar temperaturile se vor păstra în jurul valorii de 23°C. După aceste cîteva zile de vacanţă, vara se va instala uşor-uşor în România, prognoza pe următoarele trei luni fiind cît se poate de optimistă.
MAI. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 30°C. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime se pot apropia de limita de îngheţ în zonele depresionare din nordul şi centrul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în general în limitele obişnuite. Instabilitatea atmosferică din cursul lunii se va manifesta prin averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină.
IUNIE. Temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari valori de temperatură pot depăşi 35°C în zonele de cîmpie. În cele mai reci nopţi, temperaturile minime pot coborî pînă la 5°C în zonele depresionare din centrul şi din nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţă spre deficit în sudul şi în estul ţării, iar în rest vor fi în general normale. Perioadele de instabilitate atmosferică ale lunii vor fi caracterizate prin averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice, condiţii de grindină şi intensificări ale vîntului, cu aspect de vijelie.
IULIE. Temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în majoritatea regiunilor. În luna lui Cuptor se aşteaptă atît zile caniculare (temperaturi maxime > 35°C) în vestul şi sudul ţării, cât şi nopţi tropicale (temperaturi minime >20°C) în sud şi pe litoral. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mici decît mediile multianuale în jumătatea de est a ţării, iar în rest vor fi în general normale. Ploile vor avea şi caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină.

No comments: