Thursday, April 3, 2008
"Carnavalul Aerociudatilor" în statiunea Parâng
Peste 150 de parapantisti din România, Italia si Turcia sunt asteptati sâmbãtã si duminicã în statiunea montanã Parâng, din Valea Jiului, la o nouã editie a "Carnavalului Aerociudatilor", competitie dedicatã turistilor care doresc sã se distreze pe pârtiile de schi. Pe parcursul celor douã zile, concurentii vor zbura cu parapanta îmbrãcati în costume cât mai ciudate sau purtând cu ei diferite obiecte, în timp ce altii se vor întrece pe pârtii folosindu-se de orice lucru ce alunecã pe zãpadã. "În anii trecuti, am avut un concurent care a zburat cu parapanta, în dublã comandã, însotit de un porc viu, deoarece a dorit sã contrazicã zicala CAND O ZBURA PORCUL. Altii s-au îmbrãcat în rochii de mireasã sau în costume de mire. Nu au lipsit la zbor machetele care imitau, de exemplu, o cadã de baie cu dus sau un sicriu", a spus Tomi Coconea, vicecampion mondial la zborul parapanta. În ceea ce priveste întrecerile de pe pârtiile de schi, concurentii au ales sã alunece ajutati de diverse obiecte casnice, cum ar fi cada de baie, capacul de toaletã sau ligheanul. "Totul depinde de fantezia concurentilor, acestia demonstrând, în anii trecuti, cã inspiratia este ultima care le lipseste", a adãugat Tomi Coconea. Parapantistii se vor lansa în zbor de la altitudinea de 2.000 de metri sau de la cota 1.600, în functie de starea vremii si curentii de aer. Ei vor zbura deasupra statiunii Parâng si vor ateriza la baza telescaunului din Parâng, la o diferentã de nivel de o mie de metri, fiind asteptati la scoala de zbor condusã de Liviu Iovan, fondatorul acesteia si unul dintre organizatorii carnavalului. Zborurile cu parapanta si costumele vor fi jurizate de o comisie formatã doar din fete frumoase. Salvamont Petrosani se asteaptã ca în statiunea Parâng sã soseascã peste o mie de turisti, la sfârsitul de sãptãmânã, mai ales cã zãpada mãsoarã peste 50 de centimetri si toate pârtiile au fost pregãtite pentru schi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment