Sunday, April 20, 2008

Ioan Achiriloaie – Mai usor cu pianul pe partie!

- a participat la 15 curse, dintre care a terminat doar opt.
- cel mai bun rezultat l-a obtinut la Predeal, atunci cand a terminat pe locul 3 (98 p FIS) proba de Slalom Urias, coborand pentru prima oara in cariera sub 100 de puncte FIS.
- la Campionatul National de Schi Alpin al Romaniei s-a clasat pe locul 3 in proba de Slalom Urias dedicata juniorilor.
Inainte sa se apuce de schi, la 13 ani, Ioan Achiriloaie a facut pian. Antrenorul sau, Florin Cristea, spune ca intrecerile desfasurate la nivel de copii ii lipsesc brasoveanului. Cea mai grava problema a lui Achiriloaie o reprezinta emotiile pe care si le controleaza cu greu inaintea oricarui start banal. Dupa o pregatire de vara in care a efectuat cate 12 antrenamente pe saptamana, schiorul de la CSS Brasovia a participat la primul concurs pe 13 decembrie, in Italia, la Alleghe. Curat ghinion, pentru ca nu a reusit ss termine primele doua curse la care a fost inscris. Nici la urmatoarele concursuri nu a rupt gura targului, astfel ca el nu a participat la cursele de la Bukovel – Ucraina pentru ca ar fi cheltuit bani degeaba.
A dat lovitura in ianuarie la Predeal. Dupa ce la Slalom Special a fost penibil, in proba de Slalom Urias i-a dat pe spate pe toti, reusind ss se claseze pe locul 3, fiind intrecut cu o secunda si 5 sutimi de catre Bogdan Barbu, castigatorul cursei. Au urmat apoi cursele din Bulgaria. Multe abandonuri, dar si doua curse la Slalom Urias, care l-au adus la 110 p FIS. Finalul de sezon a fost o catastrofa. A batut peste 5.000 de kilometri ca sa participe la o singura cursa, pe care a facut-o prost. Cursele de la Val’d’Isere s-au anulat din cauza ninsorii, astfel ca Achiriloaie a intrat in vacanta. Pe langa emotivitatea excesiva, brasoveanul este si foarte superficial. Isi pierde din lucruri, starnind mania antrenorului si a parintilor.

3 comments:

www.skivirus.com said...

oare chiar facea achi asa :) 12 antrenamente pe zi?:D
mai da-l draq :P

Anonymous said...

ideea e ca facea si noaptea:))
nu ca e pe saptamana;;):))
bla bla

sotialumarcel said...

hei...lamurestene:)