Tuesday, September 15, 2009

Cupa IBU la Biatlon - Role












































































































































































Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul plin pentru practicantii sporturilor de iarna din tara noastra. La Rasnov a avut loc ultima etapa din cadrul Cupei IBU la Biatlon - Role. Organizare de exceptie pusa la cale de Federatia Romana de Schi si Biatlon impreuna cu Primaria Rasnov. Nu vreau sa laud pe nimeni, dar progresele sunt evidente fata de anul trecut. Autoritatile locale au reusit sa amenajeze o mica sala de sport chiar langa baza de biatlon, pe un loc ce pana acum era impanzit de buruieni. O sa punctez pe scurt cateva stiri de la Rasnov.
- Evenimentul a fost marcat de prezenta prim-vicepresedintelui IBU, rusul Alexandor Tikhonov. Acesta este un tip foarte popular, care a stat de vorba cu toata lumea, de la arbitri, ziaristi, sportivi, pana la schiori din generatia celor care poarta camasa in carouri si flanea de lana.
- La fel ca anul trecut, Mihaela Purdea a batut-o pe Eva Tofalvi. Ceea ce e un semn bun. Pentru Eva a urmat un sezon bun, in care a reusit sa castige o etapa de Cupa Mondiala.
- Tofalvi se pregateste acum numai pentru Jocurile Olimpice, acolo unde are ca obiectiv cucerirea unei medalii. Recunoaste si ea ca nu ii va fi usor, dar face tot posibilul sa-si indeplineasca visul. Este si visul nostru! GO EVA!!!
- Roland Gerbacea este vedeta la Rasnov. Toata lumea s-a interesat de rezultatele sale. Sportivul de la Dinamo Bucuresti a castigat la Sprint, dar a trebuit sa se multumeasca doar cu locul al doilea la Pursuit. Roli are probleme serioase in poligon.
- La Pursuit a fost bataie mare intre Tisca, de la CSAM Bucegi Predeal, si Garnita, de la Dinamo Bucuresti. A castigat cel din urma, dupa un final dramatic. Dinamovistul a reusit sa-si depaseasca adversarul pe drumul care urca din oras spre baza de biatlon. Felicitari! Tisca are totusi o scuza. In noaptea de sambata spre duminica, el a fost prezent la nunta surorii sale. El a venit la concurs cu masina "gatita" de nunta.
- Sportivii de la CSAM Bucegi Predeal beneficiaza de conditii foarte bune. Conducerea clubului i-a tinut in cantonament pe biatlonisti la hotelul armatei din Predeal, acolo unde va recomand sa mergeti sa mancati de fiecare data cand ajungeti pe Valea Prahovei. Preturile sunt foarte mici, iar servirea cu mult peste ceea ce este in Sinaia sau Poiana Brasov. Merita!
- Reka Ferencz a facut legea la junioare si merge la Campionatul Mondial de saptamana viitoare avand ca obiectiv cucerirea unei medalii. Ea poate avea un culoar favorabil daca tinem cont de faptul ca la competitia de anul acesta nu vor ajunge numele grele ale biatlonului. Toata lumea se pregateste pentru Jocurile Olimpice.
- La Vancouver, Romania va avea echipament de la Asics. Le-am vazut pe fetele care merg in Cupa Mondiala cu haine de la Odlo. S-ar putea ca acesta sa fie sponsor secundar, asa cum va fi Vuarnet la schi alpin.
- La Rasnov am vazut foarte putine trageri cu zero. Din pacate, aceasta este marea problema a romanilor.
- In ultima zi de concurs si-a facut aparitia si sex-simbolul sporturilor de iarna din Romania, dinamovistul Paul Pepene. Normal, acesta a venit la brat cu o blonda! Noua cucerire a campionului national la schi fond lucreaza la un salon de cosmetica din Tg. Mures. Fondistul nu a indraznit sa o prezinte celor din jur. Dar nici unguroaica nu era tare volubila. Pretiozitatea ei era atat de mare incat a evitat sa apara in fotografii alaturi de Pepene. Lucru cam dubios!
- Maine are loc Cupa Dinamo la schi fond - role, competitie organizata datorita antrenorului Daniel Borca. Sportivii se vor duela in Poiana Aviatorilor, situata pe drumul care face legatura intre Rasnov si Poiana Brasov. Circulatia rutiera va fi inchisa pe timpul desfasurarii concursului.
- Paul Pepene este favorit la Cupa Dinamo. Prezent la Cupa IBU, el si-a povestit trecutul glorios in biatlon. "Cand ajungeam in poligon trageam cu cinci. Mi-am dat seama ca n-am nici o sansa si m-am orientat catre schi fond. Oricum, la deplasarea pe schiuri stau mult mai bine ca cei de la biatlon. Ii bat si daca fac cinci ture de penalizare la fiecare intrare in poligon", a spus Pepene. Normal ca nu l-am crezut, dar Roland Gerbacea, de spusele caruia nu se poate indoii nimeni niciodata a confirmat. "Asa e! Cred ca el poate sa dea si o tura in plus, de 2.5 kilometri, si tot ne bate", a precizat Gerbacea.
- La Cupa IBU de la Rasnov au mai fost prezenti Constantin Arghiropol, fostul secretar general al FRSB, Florin Pelin, vicepresedinte al FRSB, Ovidiu Garbacea, proprietarul bazei de schi fond si biatlon de la Fundata, Dan Malusel, proprietarul Hotelului Ursuletul din Predeal, Janos Tamas, seful postului de Politie din Poiana Brasov.

2 comments:

Anonymous said...

Mamaaaaaa! Odlo. Vuarnet. ASICS. Avem asigurate conditii. Vom avea medalii. BRAVO FRSBS

Anonymous said...

cat de modest este paul..ce sa spun..mult succees