Monday, September 14, 2009

Echipa Romaniei, pe locul 13 din 110 la Red Bull Dolomitenmann



Cea mai dificilă competiţie pe echipe din lume, organizata in Muntii Dolomiti din zona Lienz, a ajuns la cea de-a 22-a editie.

110 echipe, 440 de sportivi, 50 de kilometri terestri, 3.000 de metri altitudine – acesta este pe scurt evenimentul Red Bull Dolomitenmann, competitia de stafeta de alergare, parapanta, kaiak si mountain biking. 4 ore fix in care sportivii trebuie sa dea tot ce au mai bun pentru a ajunge la final.

Printre cele 110 echipe din intreaga lume s-a aflat si echipa Romaniei, formata din Tudor Oprea – mountain biking, Toma Coconea – parapanta, Ciprian Balanescu – alergare si Maks Franceskin – caiac.

Startul s-a dat in Piata Centrala din Lienz, alergatorul Ciprian Balanescu fiind nevoit sa acopere 1.700 de metri din traseu. Acesta a urcat pe varful Kühbodentörl, la o altitudine de 2.441 de metri, de unde au predat stafeta parapantistului Toma Coconea, care a coborat aproximativ 200 de metri pe un platou de unde si-a putut lua zborul. De acolo, Toma a trecut peste cele mai frumoase varfuri ale Dolomitilor, a aterizat intr-un punct intermediar, a mai coborat 500 de metri, pentru ca apoi sa aterizeze in orasul Leisach, unde a predat stafeta caiacistului Maks Franceskin. Acesta a fost nevoit sa faca un slalom de 1 km impotriva curentilor raului Drau, dupa care s-a aventurat in apa involburata a raului Isel, pentru a-i preda stafeta mountain-biker-ului Tudor Oprea.
Ultimii 12 kilometri au fost parcursi de catre mountain-biker pe un traseu accidentat de padure. Dupa ce a trecut peste dealuri si goluri alpine, Tudor a ajuns pe asfalt, pentru ca finish-ul a fost tot in Lienz.

Echipa Romaniei s-a clasat pe locul 13 din 110.

No comments: