Wednesday, September 16, 2009

Elena Udrea a fost la Babele





Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat astazi, alaturi de Emanoil Savin, primarul localitatii Busteni, la inaugurarea Bazei Salvamont in zona Babele din Masivul Bucegi. Udrea a urcat cu telecabina, alaturi de salvatorii montani si pe timpul desfasurarii ceremoniei a purtat o geaca de la Salvamont.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat, azi, la inaugurarea primei Baze Salvamont din Muntii Bucegi, situatã la altitudinea de 2.260 de metri, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiintarea Salvamont în România.
Obiectivul este unul dintre proiectele de investitii în infrastructurã turisticã finantate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Turismului, în completarea surselor proprii ale judetului Prahova.
Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat cã toti cei 15 salvamontisti au ajutat la construirea Bazei, situatã în apropierea cabanei Babele.
Sediul are cabinet medical dotat cu tehnicã de salvare la standarde europene si 10 locuri de cazare pentru salvamontisti si turistii salvati de acestia.
La rândul sãu, primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, a precizat cã investitia se ridicã la 150.000 de lei, dar constructia, vãruitul si instalatiile au fost realizate în regie proprie de cãtre salvamontisti. Doar acoperisul clãdirii a fost executat de specialisti.
Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, i-a solicitat ministrului Turismului, Elena Udrea, ca Legea Salvamontului sã fie analizatã si revizuitã pentru cã dotarea acestor centre salvamont si plata angajatilor este fãcutã de primãriile de care apartin.
În acest context, Elena Udrea le-a sugerat salvamontistilor sã întocmeascã un proiect cu amendamente care pot fi aduse Legii Salvamont pe care sã le depunã la Ministerul Turismului pentru a se gãsi o formulã de a fi ajutaþi.

4 comments:

Anonymous said...

Dar de Transalpina a auzit Elena Udrea? Sa vada si ministru turismului ce drumuri are tara noastra. Cum atragem noi turistii? O minunatie de traseu care cica ar trebui sa fie dat in folosinta abia peste 3 ani.

Anonymous said...

mai dai in pana mea de prosti.

Anonymous said...

Cine de cine oare a profitat? Oare au profitat "Babele" de imaginea politicienilor sau invers? Sunt penibili. Si nu inteleg de ce Udrea a acceptat asa ceva. Pana la urma nu cred ca ea a dorit sa mearga sigur acolo. Dar bine ca a facut-o. Ce a vazut? Intr-adevar formele respective, incredibile. Si mai ce? O cabana de unde sa-ti cumperi o apa plata rece este o aventura? Ca de... mai circula turisti insetati pe munte. Si sa nu aud tampenia cu altitudinea. Am fost in Elvetia cazat la 3000m altitudine in hotel de 4stele. Unul dintre cele 6 hoteluri. Baruri, restaurante, piscine, saune, magazine cu articole pe activitati montane, sosele asfaltate, apa curenta, chiar si apa plata. Ce au incercat ai nostri sa faca acolo????

alpin911 said...

In mod normal Salvamontul ar trebui sa fie finantat de Ministerul Turismului,sa nu mai dea o gramada de bani pe reclame de tot rahatul