Friday, September 11, 2009

Eduard Novak, locul doi în proba contratimp de la Campionatele Mondiale de paraciclism




Sportivul român Eduard Carol Novak s-a calsat pe locul secund în proba de contratimp individual, în prima zi a Campionatelor Mondiale de paraciclism de la Bogogno (Italia), organizate de Uniuniea Ciclistã internationationalã (UCI).
Novak a înregistrat timpul de 25'26.82, fiind la doar trei secunde în spatele câstigãtorului Roberto Garcia Alcaide (Spania), confirmând locul secund obtinut la precedenta editie a acestei competitii.
"Sunt putin dezamãgit cã am pierdut medalia de aur la doar trei secunde. Totusi sunt fericit si mândru de acest loc secund în lume. Dacã privim editia din 2007 pot spune cã am progresat, tinând cont cã atunci am pierdut primul loc pentru 58 de secunde, iar acum doar pentru câteva secunde. Acum mã gândesc doar la urmãtoare probã de sâmbãtã, în care sunt încrezãtor cã voi face îmbunãtãtiri. Vreau sã le multumesc în mod special sponsorilor, Federatiei Române de Ciclism, Comitetului Paralimpic Român si lui Pierangelo Vignati, prietenul meu care este managerul echipei nationale", a precizat Novak.
Locul trei al acestei probe a fost ocupat de cehul Jiri Jezek (26'06.72).
Eduard Novak este fost patinator de vitezã de performantã si are laba unui picior amputatã din cauza unui accident de masinã.

1 comment:

Anonymous said...

Felicitari ptr Eduard