Monday, September 21, 2009

Romania a castigat Turneul celor Patru Trambuline

Echipa naţională de sărituri cu schiurile a României a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, Turneul celor Patru Trambuline pentru copii, terminând pe primul loc în clasamentul pe echipe. Susţinuţi de programul „OMV Move & Jump”, săritorii cu schiurile români au obţinut rezultate excelente, acumulând un total de 1.418 puncte în cadrul celor patru etape ale competiţiei, încheiate în acest week-end. Din anul 2007, OMV este Sponsorul Oficial al echipei de sărituri cu schiurile a României şi Partener Oficial al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

Săritorii cu schiurile au reeditat succesul de anul trecut, clasându-se în faţa celorlalte echipe, din Austria, Germania şi Republica Cehă. Turneul celor Patru Trambuline reprezintă una dintre cele mai importante competiţii europene de sărituri cu schiurile pentru copii şi se desfăşoară în Germania şi Austria.

La ediţia din 2009 a Turneului celor Patru Trambuline, echipa naţională de sărituri cu schiurile a României a fost alcătuită din următorii sportivi: Radu Păcurar (8 ani), Andrei Feldoreanu (9 ani), Laszlo Dudas (9 ani), Sorin Mitrofan (10 ani), George Berendei (10 ani), Ştefan Blega (11 ani), Ioana Boeriu (9 ani), Diana Trîmbiţaş (9 ani), Bianca Ştefănuţă (11 ani) şi Julia Ştefan (10 ani).

„Victoria, pentru a doua oară consecutiv, la Turneul celor Patru Trambulie cu echipa de copii constituie o realizare foarte importantă şi confirmă obiectivele stabilite la începutul anului şi la lansarea programului «OMV Move & Jump»”, a declarat antrenorul coordonator al echipei României, Florin Spulber. „Sezoanele 2008 şi 2009 dovedesc faptul că aceşti copii din echipa de sărituri cu schiurile au atins un nivel profesionist în acest sport, concurând cu succes alături de echipe din ţări cu tradiţie în săriturile cu schiurile”, a adăugat Florin Spulber.

Datorită sprijinului acordat prin programul „OMV Move & Jump”, încă din 2007, săritorii cu schiurile români au beneficiat de antrenamente profesioniste în străinătate. Susţinuţi de OMV, sportivii români au atins un nivel foarte bun în săriturile cu schiurile la doar doi ani de la demararea programului.

„Clasarea echipei de copii a României pentru a doua oară pe prima poziţie a acestei prestigioase competiţii de sărituri cu schiurile demonstrează încă o dată succesul programului «OMV Move & Jump» în România”, a declarat Rainer Schlang, General Manager al OMV România. „Aceşti tineri sportivi au un potenţial ridicat şi toate şansele de a îndeplini obiectivul programului «OMV Move & Jump», stabilit alături de partenerii noştri - Federaţia Română de Schi-Biatlon, respectiv acela de a avea un săritor cu schiurile român în primii zece din lume în următorii 8-9 ani”, a adăugat Rainer Schlang.

În 2008 , naţionala de copii a câştigat pentru prima dată Turneul celor Patru Trambuline, iar în ianuarie 2009 doi sportivi români s-au calificat pentru prima dată la Jocurile Olimpice de Iarnă şi la competiţiile de Cupă Mondială, obţinând cele mai bune rezultate din istoria săriturilor cu schiurile în România. În iulie 2009, Federaţia Română de Schi-Biatlon şi OMV au inaugurat lucrările de construcţie la centrul de sărituri cu schiurile de la Râşnov. Centrul de la Râşnov va include trei trambuline de sărituri cu schiurile (cu puncte de construcţie la 15 m, 35 m şi 64 m) la standarde internaţionale, fiind proiectat pentru a găzdui antrenamentele echipei naţionale de sărituri cu schiurile, precum şi competiţii de profil.

No comments: