Thursday, September 17, 2009

Primar, caut partener


Experimentată, râvnită, plină de datorii, caut afacerist bogat. Nu e vorba de un anunţ matrimonial, ci de Primăria Sinaia, aflată în căutarea unui partener privat alături de care să construiască un telescaun în Masivul Furnica, pe Valea Soarelui.

Programul "Schi în România" este în plină desfăşurare după ce Elena Udrea a semnat ca primaru' şi a aruncat cu bani ca la lăutari, în stânga şi-n dreapta. Fără număr! Fără număr! Printre beneficiari se află şi Sinaia. Asta în ciuda faptului că primarul Vlad Oprea a rămas la PNL. De fapt, nu a fost primit în PD-L, chiar dacă a beneficiat de recomandarea lui Cristian Boureanu. S-a opus Roberta Anastase, care i-a spus "nu" pe sinăianului din cauza comportamentului pe care acesta l-a avut faţă de primarii PD-L de la Buşteni şi Azuga pe timpul Guvernului Tăriceanu.


CONTESTAŢIE RESPINSĂ
Licitaţia pentru construcţia unui telescaun pe Valea Soarelui a avut loc în luna iunie şi la ea au participat Acomin SA Cluj-Napoca, Teleferic Prahova şi Dunărea Bucureşti. Ardelenii au oferit 3,7 milioane de euro şi au avut câştig de cauză, numai că lucrările au început cu întârziere din cauza unei contestaţii. Până la urmă, lucrurile s-au lămurit şi Acomin a ajuns să semneze contractul cu Primăria din Sinaia, care beneficiază de un ajutor de 2,3 milioane de euro din partea Guvernului. "Puteam să luăm un împrumut ca să acoperim întreaga sumă în totalitate, dar nu vrem să facem acest lucru deoarece mai avem şi alte proiecte în oraş. Acum suntem în căutarea unui partener privat", a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia. Acesta a dezminţit zvonurile potrivit cărora instituţia nu mai poate obţine nici un credit din cauza datoriilor foarte mari pe care le are în clipa de faţă. "Nu este adevărat aşa ceva", a punctat edilul. Pentru telegondola care face legătura între marginea oraşului Sinaia şi Cota 1.400, Primăria Sinaia plăteşte anual 1,5 milioane de euro, în vreme ce încasările nu însumează mai mult de 300.000 de euro. Atenţie! Incasări, nu profit!


INVESTIŢIE SINUCIGAŞĂ
Instalaţiile de transport pe cablu construite în ultimii ani în România nu îşi dovedesc deocamdată eficienţa. La Piatra Neamţ, telescaun este folosit foarte rar, sezonul de schi fiind destul de scurt. Noroc cu telegondola care îi duce pe turişti de la gară direct pe Muntele Cozla. Cel mai elocvent exemplu îl reprezintă însă telegondola de la Azuga. Proprietarul instalaţiei, Romenergo SA Bucureşti, chiar a încercat să vândă instalaţia, dar nimeni nu s-a arătat interesat de o astfel de investiţie. Aceeaşi soartă pare a avea şi telescaunul care va apărea pe Valea Soarelui, chiar dacă în Masivul Furnica sezonul de schi este mai lung decât în celelalte staţiuni de la noi din ţară. Telescaunul din Valea Dorului, aflat în aceeaşi zonă, nu aduce un profit mai mare de 150.000 de euro în conturile celor de la Teleferic Prahova.


SUNT REALIŞTI
Nici Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, şi nici Eugen Hoancea, directorul de la Acomin SA, societatea care se va ocupa de construcţia telescaunului, nu cred că noua instalaţie de transport pe cablu va fi gata până la începerea sezonului de schi. "Deocamdată facem lucrări de reproiectare. Dacă vremea va fi bună, sperăm să terminăm până la începerea sezonului de schi. Va fi însă foarte greu, nu ştiu sigur că vom reuşi. Ne dorim să terminăm, pentru că asta ne-ar aduce un plus de imagine. Dacă nu vom putea, nu va fi nici o problemă", a spus, cam cu jumătate de gură, Eugen Hoancea. Vlad Oprea a fost tranşant. "Anul acesta este exclus să se fie gata telescaun. Vremea este foarte capricioasă la 2.000 de metri".

1 comment:

Anonymous said...

RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!