Tuesday, September 22, 2009

Pinocchio schiaza!



In Poiana Brasov e pustiu. Dar nu si liniste. In cantonamentul schiorilor e agitatie mare. Dintre cei care au fost convocati, o parte nu reuseste sa duca pana la capat sedintele de pregatire conduse de Florin Cristea. Dintre cei cinci schiori care trebuiau sa stea cantonati la Hotel Caraiman, s-au prezentat la receptie numai patru: Ioan Nan, Dragos Staicu, Sandra Narea si Diana Velicu. Bianca Narea (foto) n-a simtit aerul din Postavaru, ea fiind plecata in vacanta. Sambata, sora ei, Sandra, si-a strans bagajele si a plecat la Predeal. Nu s-a certat cu nimeni si i-a spus antrenorului ca decizia a fost luata de cei de acasa. Nu am aflat care au fost motivele pentru care familia i-a cerut Sandrei sa coboare din Poiana Brasov, dar sigur nu a contat faptul ca schioarea de la AS Schi Club Predeal statea singura in camera. Cea care a batut cu pumnul in masa si a decis ca Sandra sa plece din cantonament a fost Bianca, care se joaca cu destinul surorii sale precum cu o marioneta de la teatrul de papusi.
Evident, am incercat sa aflu direct de la cea mai mare dintre surorile Narea ceea ce s-a intamplat. "Nu comentez! A fost decizia clubului si, din cate am inteles eu, nu s-au primit banii necesari. Cred ca au fost motive financiare", a declarat Bianca. Un raspuns foarte ciudat, mai ales ca ele sunt legitimate la AS Schi Club Predeal, un club despre care nu s-a auzit niciodata ca ar avea probleme financiare.
Pentru ca lucrurile s-au complicat, am stat de vorba cu Dan Malusel, presedintele clubului din Predeal. "Nu este adevarat ce spune Bianca. Cantonamentul din Poiana Brasov a costat cam 20 de milioane de lei vechi, bani pe care i-am platit deja. Pentru Sandra s-a platit pe toata perioada, iar pentru Bianca numai pentru o saptamana, deoarece ea a fost plecata in vacanta. Bianca a venit la mine si m-a convins, de fapt m-am lasat convins, ca acest cantonament in Poiana Brasov nu isi are rostul. Mi-a explicat ca ea are un plan de pregatire bine pus la punct si nu isi permite sa-si dea programul peste cap deoarece si-ar pune in pericol obiectivul pe care il are in sezonul de iarna. In ceea ce priveste gestul Sandrei, eu cred ca este vorba de indisciplina", a explicat Dan Malusel, care a precizat ca nu va lua nici un fel de masuri impotriva surorilor Narea.
Nici Federatia Romania de Schi si Biatlon nu le va sanctiona pe cele doua. "Nu patesc nimic. Cantonamentul a fost platit de clubul la care sunt legitimate. Din pacate, cele doua fete nu vor sa mearga la munca, ele vor sa mearga la distractie", a precizat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB.
"Dezertarea" campioanei nationale in proba de Slalom nu le-a picat bine celorlalti schiori ramasi in Poiana Brasov, mai ales ca la inceputul cantonamentului toti au decis sa formeze un grup unit, lipsit de intrigi si jigniri. Din pacate, minunea a tinut doar cateva zile. Buba s-a spart si puroiul a iesit afara. Gestul de rebeliune al surorilor Narea nu va trece neobservat. Saptamana viitoare, lotul national de schi alpin pleaca in Austria, acolo unde vor avea loc antrenamente pe ghetar. Cele doua schioare din Predeal nu vor face insa deplasarea alaturi de schiorii pregatiti de Florin Cristea.

2 comments:

Anonymous said...

Este mai greu sa crezi ca pleaca cineva ...asa...din grup. Sunt oare probleme care sa declanseze astfel de reactii definitive? Ceva se intampla! Nu cred ca este numai un moft de-al lui "Pinocchio". Pinocchio campion se supara si pleaca! Fara motiv??? Ceva se intampla si nimeni nu recunoaste! Doar Pinocchio! Cine se poate supara pe el (ea in cazul vostru). Dinamo nu are schiuri, Edith se antreneaza de una singura, pantofi cu cuie pt unii la teste samd Unde doriti sa ajungeti! In astfel de conditii nicaieri. Schiul romanesc? Scoala de monitori nu sport de performanta? Alegerea este a Dvs! Hotarati-va odata! Ca poate pana la SOCI vom realiza si noi ceva (ca la Vancouver!!!!). Dar am auzit ca rusii deja se antreneaza cu antrenori austrieci...

Anonymous said...

Acolo sau intamplat multe dar nimeni nu vrea sa recunoasca!