Thursday, September 24, 2009

Interventie a salvamontistilor pentru recuperarea a trei turisti rãmasi blocati în Bucegi

Trei turisti care ieri dupã-amiazã au urcat din statiunea prahoveanã Busteni în Masivul Bucegi au rãmas blocati pe munte, unde au petrecut noaptea, salvamontistii din Busteni plecând, azi dimineatã, într-o actiune de recuperare a celor trei.
Cei trei turisti au plecat în cursul zilei de ieri din Busteni pe traseul Valea Seacã a Crucii din Masivul Bucegi, însã la un moment dat au vrut sã ocoleascã o sãritoare si s-au abãtut de la traseu, rãmânând blocati pe munte, a declarat seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.
Conform sursei citate, în momentul în care au vãzut cã nu pot înainta si nici coborî de pe munte, cei trei au solicitat ajutorul salvamontistilor, însã acestia nu i-au putut recupera de pe munte ieri întrucât turistii, cu care salvatorii au vorbit la telefonul mobil, au dat multe informatii eronate despre locul în care se aflã.
Ulterior, salvatorii montani au reusit sã-i repereze pe cei trei, însã nu au putut pleca pe munte pentru a-i recupera din cauzã cã se lãsase întunericul. Azi dimineatã, douã echipe ale Salvamont Busteni au plecat cãtre locul în care se presupune cã cei trei turisti s-ar afla, actiunea de salvare a celor trei fiind în desfãsurare.
Aceasta este pentru a doua oarã în ultimele trei zile când salvamontiºtii din Buºteni sunt solicitaþi sã intervinã pentru recuperarea unor persoane rãmase blocate în Bucegi. Marþi, trei tineri au rãmas, de asemenea, blocaþi în zona Valea Mortului, ei fiind recuperaþi dupã o acþiune care a durat ºase ore.

No comments: