Tuesday, September 29, 2009

Un TIR rãsturnat a blocat traficul în Pasul Tihuta

Traficul rutier a fost blocat, azi dimineata, aproximativ douã ore, pe DN 17, în Pasul Tihuta, dupã ce un tir s-a rãsturnat pe carosabil, din cauzã cã soferul nu a adaptat viteza într-o curbã deosebit de periculoasã.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nãsãud, Mariana Petrosanu, tirul era condus de un cetãtean ceh, în vârstã de 39 ani, care circula pe relatia Bistrita - Suceava. Într-o curbã deosebit de periculoasã la stânga, soferul a pierdut controlul volanului, din cauza vitezei, iar tirul s-a rãsturnat de-a curmezisul drumului.
În urma accidentului, s-au produs avarii în valoare de circa 5.000 lei la autotren si la parapetii de pe marginea drumului, distrusi în urma impactului, însã soferul a scãpat cu rãni usoare.
Cetãteanul ceh a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Bistrita-Nãsãud, unde acesta a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetãrile în acest caz sunt continuate de Serviciul Politiei Rutiere Bistrita-Nãsãud, pentru a se stabili exact conditiile în care s-a produs accidentul rutier.

No comments: