Tuesday, September 15, 2009

Hotelul de Gheatã de la Bâlea Lac, rezervat de Revelion, înainte de a fi construit

Cu mai mult de trei luni de zile înainte sã fie construit, toate cele 16 locuri din singurul hotel de gheatã din România, Ice Hotel de la Bâlea Lac (judetul Sibiu) au fost rezervate de turistii dornici de senzatii extreme si o experientã de neuitat, chiar dacã nu se cunoaste deocamdatã tariful pe noapte de cazare, a declarat managerul hotelului, Leo Klingeis.
"Pentru noaptea de Revelion nu mai avem nici o camerã disponibilã în Ice Hotel Bâlea Lac, deja au fost rezervate toate cele 16 locuri. Pentru noi nu este o surprizã, turistii s-au simtit bine si în alti ani si în plus este ceva inedit, care nu mai gãsesti în alt loc din tarã si foarte rar în Europa", a spus Leo Klingeis.
Acesta a precizat cã mai existã locuri de cazare pentru aceastã iarnã la Ice Hotel Bâlea Lac, dar deocamdatã nu se poate preciza exact de când se vor începe cazãrile. Pentru cã în cazul acestui hotel inedit, totul depinde de vreme.
"Anul trecut a început sã ningã destul de târziu la Bâlea Lac si am fost nevoiti cã cãrãm zãpadã de pe culmi pentru a o aduce la locul santierului. Dacã va fi o iarnã normalã, sperãm ca în decembrie sã dãm în folosintã pentru al patrulea an consecutiv Ice Hotel Bâlea Lac", a explicat Leo Klingeis.
În acest an, Ice Hotel Bâlea Lac va avea tot 16 locuri de cazare, ceea ce înseamnã 4 camere si 2 apartamente, un Ice Bar si un Ice Restaurant. Tarifele vor creste cu maxim 10 la sutã, indiferent de costuri si asta pentru cã este crizã, iar la Bâlea Lac, în acest an au fost mai multi turisti, însã acestia au cheltuit mai putini bani, fatã de anii anteriori.
Iarna trecutã, Ice Hotel Bâlea Lac a fost construit cu tema Clasic. Camerele au fost denumite dupã cunoscuti compozitori de muzicã clasicã, iar în fiecare camerã s-au putut asculta melodii din repertoriul acestora.
Ice Bar se va afla în incinta Hotelului de Gheatã si va functiona începând cu ora 9,00 pânã la ora 24,00. În bar se pot servi cocktail-uri sofisticate, bãuturi cu alcool si fãrã alcool, unele dintre ele se vor putea servi din celebrele pahare de gheatã si bãuturi calde.
Ice Restaurant va fi si el amenajat în interiorului Ice Hotel Bâlea Lac. Anul trecut a fost un meniu cu specific elvetian. Max Restaurant, un restaurant cu specific elvetian din Sibiu, va fi colaboratorul de anul acesta la Ice Restaurant. Programul de functionare al Ice Hotel va fi de la 9,00 la 17,00.
Ice Hotel poate fi, de asemenea, vizitat, oaspetii putând servi un cocktail în celebrele pahare de gheatã. Pretul unui bilet de intrare a fost în iarna 2008-2009, de opt lei pentru adulti si patru lei pentru copii; în intervalul 17,00 - 20,00 Ice Hotel va functiona ca restaurant. Cei care doresc sã serveascã cina vor fi întâmpinati cu un "welcome cocktail", dupã care vor servi un meniu special, compus din sapte feluri de mâncare, la care se vor servi vinurile corespunzãtoare. Meniul a costat anul trecut 229 lei de persoanã. De la 20,00 la 24,00 Ice Hotel se va transforma într-un club de noapte. DJ renumiti vor asigura o ambiantã muzicalã de calitate si alãturi de diferiti barmani, pregãtiti pentru a prepara cele mai sofisticate bãuturi, vor "încãlzi" atmosfera.
De la 24,00 la 8,00 Ice Hotel va funcþiona în regim hotelier. Cei care au rezervat camere în aceastã locatie îsi vor gãsi linistea si se vor putea odihni "la rece". Pentru o noapte de cazare la Ice Hotel, pretul a fost anul trecut de 99 lei/persoanã. Pentru a te caza în Ice Hotel Bâlea Lac este nevoie de o declaratie pe propria rãspundere, un sac de dormit si mult curaj, pentru cã temperatura nu depãseste înãuntru câteva grade peste zero.

No comments: