Friday, August 21, 2009

Arinis - principalã atractie turisticã din judetul Suceava

Orasul gura Humorului va oferi, de la sfârsitul acestui an, o nouã locatie iubitorilor sporturilor de iarnã, în special schiorilor.
Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat cã este vorba despre noua pârtie de schi, investitie care în prezent se aflã aproape de finalizare.
Ursaciuc a precizat cã pârtia se construieste în zona Arinis si va fi finalizatã în luna octombrie.
Investitia se realizeazã în cadrul proiectului Popas care, pe lângã constructia pârtiei, mai include si amenajarea parcului Lunca Moldovei, din zona Arinis.
Pânã în prezent, a fost montat sistemul de transport cu telescaunul, lucrãrile rãmase de realizat vizând amenajarea pârtiei.
Prin finalizarea investitiei, Gura Humorului va dispune de cea mai modernã pârtie din judetul Suceava, cu o lungime de 1.478 de metri, cu o diferentã de nivel de 283 de metri. Tot din fondurile aferente proiectului vor fi achizitionate si cinci tunuri de zãpadã, o masinã de bãtut zãpada, iar infrastructura rutierã spre pârtie va fi modernizatã în totalitate.
Totodatã, modernizarea parcului Arinis presupune construirea a trei terenuri de sport, o piscinã în aer liber si una acoperitã, un bazin de înot pentru copii.
Marius Ursaciuc a precizat cã au fost finalizate deja lucrãrile de modernizare a drumului care face legãtura dintre Voronet spre pârtia de schi, precum si parcarea care va deservi pârtia. Pe lângã aceste lucrãri vor fi modernizate aleile si spatiile verzi din parcul Arinis.
Primarul din Gura Humorului a apreciat cã, dupã finalizarea investitiilor, zona Arinis va deveni una dintre principalele atractii turistice din judetul Suceava.
Potrivit lui Ursaciuc, valoarea totalã a proiectului este de 10,5 milioane de euro, din care aproximativ 5 milioane de euro sunt fonduri europene, 1,66 milioane de euro sunt fonduri de la bugetul de stat, iar 3,88 milioane de euro sunt fonduri proprii ale Primãriei Gura Humorului.

No comments: