Tuesday, August 18, 2009

Turistã din Franta accidentatã grav în Piatra Craiului

O turistã din Franta s-a accidentat grav, azi, în jurul prânzului, în timp ce se afla împreunã cu alti trei prieteni în Masivul Piatra Craiului.
Seful Salvamont Zãrnesti, Ioan Pivodã, a declarat cã cei patru turisti, douã fete si doi bãieti, se aflau pe Creasta Pietrei Craiului, în zona Timbale, o zonã accidentatã, parcursã de obicei de turistii experimentati.
"Am înteles de la colegii ei cã a alunecat pur si simplu. A cãzut într-o râpã aproape 100 de metri si s-a lovit destul de rãu. Am intervenit cu elicopterul pentru a fi transportatã cât mai repede la Gura Râului, la baza muntelui, unde a sosit o ambulantã SMURD pentru a a-i acorda primul ajutor, dupã care va fi transportatã la Spitalul Clinic Judetean de Urgentã Brasov", a spus seful Salvamont Zãrnesti.
Este al zecelea turist accidentat în ultimele douã luni în Masivul Piatra Craiului. Ultimul accident a avut loc în cursul serii de duminicã, în urma cãruia un turist de 26 de ani din Câmpina si-a rupt un picior dupã ce a încercat sã parcurgã, împreunã cu prietena sa, un traseu nemarcat si foarte periculos.

No comments: