Friday, August 28, 2009

Un salvamontist din Pitesti, mort pe Vârful Ineu

Un salvamontist din Pitesti si-a gãsit sfârsitul, aseara, în timpul unei drumetii pe Vârful Ineu din Muntii Rodnei, inima acestuia cedând în timp ce cobora, împreunã cu trei prieteni de-ai sãi, o potecã.
Bãrbatul, în vârstã de 55 ani, era membru voluntar al echipei Salvamont din Pitesti si venise sã-si petreacã timpul liber în judetul Bistrita-Nãsãud, escaladând Vârful Ineu.
Seful Salvamont Bistrita-Nãsãud, Mircea Baciu, a declarat azi cã apelul a fost primit aseara, în jurul orei 21, prin serviciul 112, dar echipele de interventie au avut nevoie de trei ore pentru a ajunge la locul în care se aflau turistii, adicã la peste 1.900 metri altitudine.
"Noi am ajuns abia dupã vreo trei ore. Le-am semnalizat turistilor cu lanternele, ne-au semnalizat si ei unde se aflã, dar nu s-a mai putut face nimic pentru bãrbat. Abia la ora 6 dimineata am reusit sã coborâm corpul de pe munte", a precizat Baciu.
Interventia echipei Salvamont, însotita de reprezentanti ai Politiei si Jandarmeriei, a durat aproape nouã ore. Corpul neînsufletit al salvamontistului din Pitesti a fost transportat la morga Spitalului Judetean Bistrita-Nãsãud, de unde va fi preluat de familie si dus acasã, pentru a fi înmormântat.

No comments: