Wednesday, August 12, 2009

Cinci câini participã, de azi, la operatiunile de cãutare a copilului dispãrut la Rânca

Cinci câini dresati sunt folositi, de azi, în operatiunile de cãutare a copilului în vârstã de sapte ani care a dispãrut, în urmã cu trei sãptãmâni, de la o cabanã din statiunea Rânca, unde se afla împreunã cu bunicii sãi.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Gorj, inspector Daniel Bicã, la Rânca au fost adusi, azi dimineatã, cinci câini, dintre care unul apartine IPJ, iar ceilalti patru provin de la Centrul Chinologic Sibiu. Doi dintre câini sunt dresati în gãsirea de urme umane, ceilalti doi putând detecta de la distante foarte mari urme urme de cadavru.
De asemenea, peste 20 de politisti, jandarmi si salvamontisti s-au adãugat si ei echipelor de cãutare.
Bãiatul de sapte ani, Costea Velcev, a dispãrut în urmã cu trei sãptãmâni de la o cabanã din statiunea Rânca, unde era cazat cu bunicii sãi din Constanta. El a fost vãzut de un turist la marginea unei pãduri, la o distantã de câteva sute de metri de cabanã, pe un drum care duce în munte, ulterior nimeni neputând sã ofere vreo altã informatie care sã ajute la gãsirea acestuia.
Pentru cãutarea copilului, Inspectoratul Judetean de Politie Gorj a mobilizat în zona Rânca în prima sãptãmânã de cãutãri efective importante, respectiv peste 320 de persoane, inclusiv voluntari veniti de la Târgu Jiu sau Bucuresti cu ATV-uri sau masini de teren personale.
Dupã prima sãptãmânã de cãutãri, numãrul celor implicati în activitãtile respective a fost redus, seful IPJ Gorj, comisarul-sef Viorel Caragea, precizând însã cã politistii vor continua cel putin o lunã operatiunea, cu efective reduse.
Potrivit sefului Politiei Judetene Gorj, la Rânca urcã zilnic un microbuz cu opt politisti veniti de la Târgu Jiu, cãrora li se adaugã alte douã-trei echipaje din zona Novaci. Astfel, într-o zi sunt implicati în cãutãri pânã la 15 ofiteri si subofiteri.
Politistii implicati în cercetãrile de la Rânca au audiat pânã acum câteva sute de persoane, ei stând de vorbã cu toti cabanierii din statiune, cu muncitorii care lucreazã la noile constructii de acolo, cu soferii care tranziteazã zona, dar si cu persoanele care merg pe munte pentru a culege ciuperci si fructe de pãdure. Pânã acum nimeni nu a putut sã ofere vreo informatie care sã ajute la gãsirea lui Costea Velcev.

No comments: