Wednesday, August 19, 2009

Noul campion Red Bull X-Fighters Championship se va decide week-endul acesta la Londra


Dupa opririle din Mexico City, Calgary, Texas si Madrid, cei mai buni rideri de freestyle motocross din lume isi vor mai demonstra dibacia pentru ultima oara anul acesta pe 22 August, la Londra, pe legendarul Battersea Power Station, transformat cu aceasta ocazie in “Battersea Palace”. Capitala londoneza va avea un nou rege, macar pentru o noapte, pentru ca aici va fi incoronat noul rege al FMX-ului.

In 2008, elvetianul Mat Rebeaud a dominat campionatul, astfel incat castigatorul se stia cu mult inaintea ultimei competitii a sezonului care a avut loc in Varsovia. Anul acesta situatia este diferita, 4 dintre participanti avand sansa sa castige campionatul dupa etapa de la Londra, printre ei numarandu-se chiar si campionul en-titre, Mat Rebeaud, care a acumulat pana in acest moment 210 puncte. Nate Adams (225 Puncte) este determinat sa profite la maxim de ultima etapa: “Este foarte greu, insa nu trebuie sa gandim asa, trebuie sa ne gandim ca aici campionul se decide si suntem mai multi care suntem doar la un pas de a devein campioni. Important este sa reusesti sa te concentrezi si sa poti da tot ce ai mai bun din tine. Daca iti iese, traieste momentul; daca nu, munceste mai mult!”

In ceea ce ce-i priveste pe japonezul Eigo Sato (215 puncte) si pe australianul Robbie Maddison (210 puncte) sunt si ei aproape de ceilalti concurenti, diferenta de puncte fiind foarte mica intre primii 4 clasati.

Riderii Red Bull X-Fighters sunt gata sa puna piciorul pe pamant britanic, dup ace prima saritura Ii va purta direct in Battersea Power Station, unul dintre simbolurile Londrei. Dupa imensele locatii construite in Canada si America, locul nu foarte mare, dar cu multe obstacole creat la “Battersea Palace” ii va pune la incercare pecei 12 rideri care se vor afla la start.

Ceea ce cu certitudine va putem spune este ca cei mai buni rideri de FMX din lume se vor afla pe malul Tamisei pentru a executa cele mai spectaculoase trick-uri, inca o data, in cadrul Red Bull X-Fighters World Tour 2009. Dupa o aterizare esuata a unui Fronflip in Las Ventas, la Madrid, francezul Thomas Pagès va fi apt pentru a participa si la finala de la Londra, unde cu siguranta va incerca sa devina primul rider din istorie care ar executa acest trick in competitie.

Ochii britanicilor se vor atinti si asupra concurentului local in varsta de 24 de ani, Chris “Swampy” Birch. Alaturi de el il vom vedea sip e dubutantul Mike Mason (SUA), ocupant al locului 5 la Summer X-Games, impresionand prin executiile sale, acesta fiind un nume de care cu siguranta vom mai auzi in lumea FMX-ului.


Riderii Red Bull X-Fighters Londra

Mat Rebeaud

Nate Adams

Dany Torres

Andre Villa

Adam Jones

Robbie Maddison

Levi Sherwood

Thomas Pages

Chris Birch

Eigo Sato

Jeremy Stenberg

Mike Mason


Juriul Red Bull X-Fighters Londra

Andi Bell

Jimmy Verbourgh

Drake McElroy

Regis Harrington

Kye Forte (Show Judge)

No comments: