Tuesday, August 18, 2009

Romania, campioana europeana la biatlon - cross



Lotul national de juniori a obtinut cele mai bune rezultate din istoria biatlonului romanesc. "Niciodata nu am mai avut trei medalii la un Campionat European. Suntem foarte multumiti!", a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federatiei Romane de Schi si Biatlon. Romania s-a intors plina de glorie de la Campionatul European de Biatlon - Cross, competitie care a avut loc saptamana trecuta la Nove Mesto - Cehia.
Inceputul a fost unul slab pentru sportivii antrenati de Gheorghe Pelin. In proba de sprint, cel mai bun rezultat l-a avut Remus Faur, care n-a reusit decat un modest loc sase. Ar fi totusi de remarcat ca la feminin, Doralina Runceanu a reusit "sa sparga" toate tintele. "In prima zi ne-a mers prost. Asta e biatlon. Poate a fost si din cauza oboselii de pe drum", a declarat Pelin.
A doua zi de concurs i-a readus pe romani in prim-plan. Stefan Gavrila si-a revenit si a demonstrat ca rezultatul de la Bansko nu a fost intamplator. El s-a clasat pe locul al treilea in proba de mass-start - 6 km - juniori. "A mers foarte bine atat la mass-start, cat si la stafeta", suna caracterizarea facuta de antrenorul lotului national. Si Luminita Piscoran si-a continuat seria buna si a obtinut locul al doilea in proba junioarelor de mass-start. "Daca prinde o tragere buna, ea poate lua o medalie la Campionatul Mondial de luna viitoare", spune optimist Pelin.
Adevarata lovitura a venit in proba de stafeta mixta, acolo unde Luminita Piscoran, Reka Ferencz, Stefan Gavrila si Remus Faur au obtinut medalia de aur in proba juniorilor. "Ne-a mers din plin. Suntem multumiti de munca depusa pana acum", a concluzionat Gheorghe Pelin.

2 comments:

Anonymous said...

bravo lor....si domnului JACKS Pelinu.

Anonymous said...

avea cioku stramb pelicanu:)).insa intradevar un rezultat bun pentru biatlonul romanesc