Thursday, August 13, 2009

Schiorii sunt nemultumiti!

Testele fizice sustinute ieri in Poiana Brasov au starnit nemultumire in randul schiorilor. Acestia nu vor sa comenteze nimic pe aceasta tema deoarece nu doresc sa starneasca inca un scandal inutil. Cert este ca multi dintre cei care au fost ieri pe stadionul din statiunea brasoveana nu sunt de acord cu probele la care au fost supusi. Unii schiori au cerut ca in luna septembrie sa existe si probe de forta. Eu, chiar daca nu am fost acolo, nu sunt de acord cu folosirea pantofilor de atletism la aceste teste, care, in fond, nu inseamna altceva decat verificarea potentialului fizic al schiorilor. Mi se par penibili cei care se plang ca a plouat si suprafata de alergare a fost alunecoasa.

19 comments:

Anonymous said...

Nu prea inteleg dece esti in potriva folosirii pantofilor de atletism, ei inbunatatesc performantele, si te forteaza oarecum sa alergi corect(pe pingea)
Iar ploaia intradevar nu este un motiv de a te plange.

Bernadeta Szwagiel said...

Sunt impotriva folosirii pantofilor de atletism deoarece nu era vorba de un concurs de atletism, ci doar teste fizice pentru cei care practica schiul alpin. S-a facut cumva vreun clasament in urma testelor de ieri si s-a dat vreo medalie pentru invingatori? Eu stiu ca nu! Daca toata lumea ar fi alergat pe pantofi sport, atunci nimeni nu ar fi avut de comentat. In plus, rezultate ar fi fost mai reale. Schiorii au avut un avantaj prin folosirea pantofilor de atletism. Sa stii ca sunt multi schiori care se plang de ploaie. (Sorin Anghel)

Ioan Valeriu Achiriloaie said...

Sorine aici nu inteleg nici eu de ce. Este atletism. Trebuie sa fim pregatiti pentru atletism. E ca si cum nu ma lasi sa imi ascut canturile sau sa dau cu ceara pe schiuri.

Bernadeta Szwagiel said...

Ioane, eu stiam ca voi faceti schi alpin. Iti ascuti canturile si iti dai cu ceara pe schiuri cand mergi la schi. Dar cand faci pregatire fizica si te prezinti la teste fizice, nu la concurs, nu stiu la ce sunt buni pantofii de atletism.

Ioan Valeriu Achiriloaie said...

sa iti imbunatatesti timpii. cum la ce buni?

Navol Oltenita said...

Si daca iti imbunatatesti timpii la alergare ce se intampla? Te declara careva campion national la schi alpin fara zapada? Sau s-a inventat acum un nou sport, atletischi? Nu crezi ca e mai bine sa dai testele in pantofi sport si sa-ti imbunatatesti timpii acolo unde conteaza cu adevarat, in mansele in care schiezi? (Sorin Anghel)

Ioan Valeriu Achiriloaie said...

sorine, cand te antrenezi pentru ceva, nu incerci sa faci acel ceva cat mai bine si cat mai corect? ca sa fi atlet iti trebe cuie. vorbesti de parca nu vreau sa-mi imbunatatesc timpii pe schiuri si vreau castig normele. Antrenorul meu imi spune cu cat ma pregatesc fizic mai bine ma ajuta din ce in ce mai bine pe skiuri. Daca as sti ca nu conteaza asta iti dai seama ca mi-as vedea de treaba.

Navol Oltenita said...

Ioane, vorbim impreuna si ne intelegem separat. Tu nu esti atlet, ci schior. Nu confunda cuvantul atletic cu atlet. Da? Eu spun ca mult mai bine si mult mai corect era sa alergi cu pantofi sport. Rezultatele, care oricum nu conteaza, ar fi fost mai aproape de realitate. Un schior care da testele fizice incaltat cu pantofi de atletism mi se pare ca seamana cu un nebun care se duce la vanatoare intr-o padure unde nu traiesc animale. Dar pentru ca el trebuie sa fie pregatit sa impuste orice, inclusiv muste, nu isi ia cu el o arma de vanatoare ci un pistol-mitraliera. Nu misca nimeni! Din ceea ce ai spus pana acum, imi dai impresia ca pentru tine testele astea din Poiana Brasov au importanta unui Campionat National. Trage frana de mana! Nu e deloc asa! Antrenorul tau are dreptate cand iti spune ca rezultatele de pe schiuri sunt direct proportionale cu pregatirea fizica. Asta nu inseamna insa ca daca tu alergi cu pantofi de atletism esti mai bine pregatit fizic. Ai inteles? Esti la acelasi nivel de pregatire fizica, doar ca in lupta cu cronometrul te ajuti de pantofii de atletism. Ceea ce reprezinta o frectie la picior de lemn.(Sorin Anghel)

florin buc said...

Ionica, tu nu poti sa merge la olimpiada, esti conectat la acest blog si trebuie sa comentezi despre toate.Pregateste-te de Olimpiada si de schi, ca la atletism te-a pregatit antrenorul,Bafta la toate Ioane!

Bernadeta Szwagiel said...

Acum am inteles. Nu avem rezultate bune la schi alpin pentru ca schiorii, in loc sa se antreneze, stau si comenteaza toata ziua! (Sorin Anghel)

Anonymous said...

Mi se pare o prostie, vorbesc serios, aceasta razvratire a ta inpotriva pantofilor de atletism,, e exact asa cum zice Jon, ok nu e concurs,, da de ex esti la un antrenament banal pe schiuri, e tot una daca ai canturile tocite sau le ai ascutite cum trebuie? In opinia ta da, da ce, nu e concurs, nu iti da nimeni medalie,, parerea mea este ca acesti pantofi iti arata relitatea si nu invers, cum zici tu. Ce ma amuza faci exact ca astia de sau opus costumului asta nou de pentru inot care e impermeabil ca so batut prea multe recorduri,, da stai putin daca acel costum este impermeabil nu mai trebuie sa dai din maini sau nu tot acelasi nr de brate il dai ?? Asa si cu pantofii, ce, alerga ei singuri pentru tine? Eu inca nu am auzit si de acea zic ca sunt total impotriva a ceea ce zici tu.

Bernadeta Szwagiel said...

Au fost teste fizice, nu antrenament de ordin fizic. Deci comparatia cu un antrenament pe schiuri nu isi are rostul. Eu cred ca potentialul fizic al unui om este mult mai real atunci cand alearga in pantofi sport, nu atunci cand foloseste pantofi de atletism. Pantofii de atletism ofera un avantaj de care nimeni nu are nevoie! (Sorin Anghel)

Anonymous said...

cate discutii pe marginea la testele astea s la pantofi cu cuie sau fara,problema este ca unii au fost mai inspirati in alegerea incaltarilor si au avut rezultate mai bune decat ceilalti...aici ficare vrea sa-si gaseasca scuze pt prestatia sa..dc atata scandal?conteaza sa aveti rezultate la cursele de schi nu aici.acolo trebuie sa va agitati nu aici..sunt doar niste norme..pot fi sportivi cu rezultate slabe la testele astea dar care pe skiuri sunt buni..mai incetati odata cu scandalurile..o sa ajunga schiul asta troaca de porci dupa voi..nu e frumos

Bernadeta Szwagiel said...

Corect. Ai spus multe adevaruri, dar nu pot fi de acord cu tine atunci cand spui ca pot fi “sportivi cu rezultate slabe la testele astea dar care pe skiuri sunt buni”. Nu poti avea rezultate bune ca schior daca nu esti pregatit din punct de vedere fizic. (Sorin Anghel)

Ioan Valeriu Achiriloaie said...

sunt conectat ai dreptate. mi am luat net si pe mobil special ca sa nu ratez vreun articol. ce distrus.

Anonymous said...

chiar ca=))

Anonymous said...

Am citit ceea ce s-a scris pe marginea acestui subiect. Nu am rezistat sa nu raspund desi inca nu am o identitate de referinta.
Concluzia este urmatoarea:
lipsa de profesionalism a celor care au organizat aceste teste. Deocamdata, nu conteaza cum ii cheama si nici ce organizatie reprezinta. Pentru aceste teste, imprumutate din atletism, toti participantii trebuie sa evolueze in conditii EGALE, printre care: ori toti cu pantofi cu cuie ori toti fara!
Cine face "running" stie ca un pantof sport indiferent cat este de performant ALUNECA pe teren umed. Este o realitate (cei care alearga frecvent imi pot confirma). Este CLAR ca cine a avut cuie pe ploaie a fost avantajat. Greseala NU ESTE A SPORTIVILOR (intre voi sportivii exista concurenta, dar si fair-play si trebuie sa acceptati ca cei care au dat proba cu pantofi cu cuie pe un teren umed au fost avantajati). Greseala este a organizatorilor care, SPECIALISTI FIIND, ar fi trebuit sa impuna conditii egale (este ca si cum unii ar fi alergat de exepmlu 380 m si altii 400m). Vi se pare corect? Aceste teste ar trebui anulate si repetate. Este clar! Antrenorii vostri este necesar sa solicite acest lucru. Nu cred ca ar trebui sa stea cuminti in "banca" lor. Poate ca le este greu sa critice foruri superioare.Dar este munca lor. Este munca voastra. Parerea mea este ca momentul a sosit iar voi, cei de buna credinta, ati inteles momentul. Nu se poate ca asemenea valori (schiorii,si asa frustrati de parte materiala si infrastructura)sa fie tinute in stare latenta pentru tot felul de decizii neprofesionale. Bine ca unii reactioneaza!
Voi reveni cu ID.

Navol Oltenita said...

Nu crezi ca de lipsa de profesionalism pot fi acuzati si cei care au venit fara pantofi de atletism? Eu sunt impotriva folosirii lor in conditii meteorologice normale, dar cand pista de tartan este uda, cred ca se impune folosirea lor. Cand te duci la un concurs de schi alpin iti iei cu tine ceara de mai multe feluri. Asa si aici.
Da, ideal ar fi ca toti sa evolueze in conditii egale, dar daca unii sunt indolenti nu inseamna ca toti schiorii din Romania trebuie sa fie indolenti.
Pana la urma toata lumea a alergat in pantofi de atletism. Dar dezavantajati tot au existat. Cine nu alearga in astfel de pantofi si la antrenamente are o problema serioasa atunci cand ii incalta pentru prima oara.
Organizatorilor nu li se poate reprosa nimic din moment ce toti au alergat pe aceeasi pista, cu aceeasi pantofi. Antrenorii nu vor solicita anularea si repetarea testelor niciodata. Si asta pentru ca foarte multi schiori nu fac pregatire fizica asa cum trebuie. Si chiar daca ar face-o, tot nu ar avea cum sa faca acumulari din moment ce alearga pe calcaie.
Singura valoare din schiul alpin romanesc este Edit Miklos. (Sorin Anghel)

Anonymous said...

Asa este!
Sunt de acord ca multi schiori nu sunt pregatiti fizic. Ceea ce este o mare lipsa in pregatirea lor. Iar ei nu inteleg ca d.p.d.v fiziologic nu sunt adaptati eforturilor la care vor supusi in pregatirea specifica si concursuri.
Insa...a organiza probe fizice inseamna si a crea conditii similare tuturor participantilor. Inclusiv echipament. De aceea, spun eu, ca este o scapare a organizatorilor. Eu cred ca nu ar trebui sa se mai repete. Ori toti cu pantofi cu cuie, ori toti fara. Este vorba de conditii clare de participare.
In comparatie cu evolutiile pe schiuri:cum ar fi sa evolueze unii cu canturi si altii fara canturi? Ca si pregatirea fizica:este o chestiune de organizare si planificare a antrenamentelor in functie de obiectivele de la acel moment dat.
Sportivii se supun regulilor atunci cand ele exista si chiar le respecta.
Sunt chestiuni de organizare.