Monday, November 2, 2009

Pericol de avalanse în Muntii Bucegi

Salvamontistii dâmboviteni atrag atentia asupra pericolului producerii de avalanse din zona Vf Omu din Muntii Bucegi, în urma ninsorilor cãzute în ultimele zile si a vântului puternic.
Conform sefului Slavamont Dâmbovita, Doru Diaconescu, zãpada, gerul si vântul, care a suflat cu 60 metri pe secundã la altitudini de peste 2400 de metri, au dus la formarea de cornise, crescând pericolul de producere a avalanselor, mai ales în zona ''La Cerdac'' - Vf. Omu.
Salvamont Dâmbovita a emis un avertisment asupra pericolului producerii de avalanse în zona Vârfului Omu si îi sfãtuieste pe turisti sã nu se aventureze pe traseele care urcã spre vârf.
Stratul de zãpadã, în zona Padina-Pestera, mãsoarã circa 10 centimetri, iar temperaturile au coborât, noaptea, pânã la -9 grade Celsius.
''Turistii trebuie sã aibã masinile pregãtite de iarnã cu cauciucuri speciale si lanturi, sã circule prudent pentru cã pe anumite portiuni s-a format gheatã. Cei care aleg traseele turistice sã nu porneascã dacã nu au echipamentul montat, specific de iarnã'', a precizat seful Salvamont Dâmbovita, Doru Diaconescu.

No comments: