Monday, November 2, 2009

Patinoar sintetic la Arieseni

Turistii care doresc sã practice sporturi de iarnã în statiunea Arieºeni au posibilitatea, din aceastã sãptãmânã, sã opteze si pentru patinaj, nu doar pentru schi, dupã ce a fost amenajat singurul patinoar sintetic din judetul Alba în curtea unei pensiuni.
Dupã ce, timp de mai multe luni, patinoarul a functionat în santul exterior al cetãtii medievale din Alba Iulia, acesta a fost mutat, în Muntii Apuseni, în una din cele mai cãutate statiuni de iarnã din Transilvania, respectiv în Arieseni, localitate situatã la limita dintre judetele Alba si Bihor. Statiunea este extrem de solicitatã iarna, mai ales de turistii din Ungaria.
Noul patinoar, o investiþie de 30.000 de euro, adus din Germania, a fost amplasat în apropierea unei cabane situate la o distantã de circa 200 de metri de pârtia de schi de la Vârtop, astfel încât turidtii pot opta acum, în functie de preferinte, fie pentru patinaj, fie pentru schiat.
În suprafatã de 105 metri pãtrati, patinoarul poate functiona indiferent de temperatura exterioarã, fie varã, fie iarnã, în tarã mai existând douã astfel de locatii, la Bucuredti si Miercurea Ciuc.

No comments: