Wednesday, November 4, 2009

Circulatie în conditii de iarnã pe drumurile din Harghita

Circulatia rutierã pe toate drumurile nationale care traverseazã trecãtorile din judetul Harghita se desfãsoarã în conditii de iarnã, întrucât în cursul noptii anterioare a început sã ningã, iar soselele sunt acoperite cu zãpadã amestecatã cu material antiderapant.
Seful Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Harghita, Cãtãlin Romanescu, a declarat, azi, cã pe DN 11B Casin-Cozmeni, în pasul Harghita, pe DN 13A, pe portiunea dintre localitãtile Vlãhita si Miercurea Ciuc, pe DN 13B în pasul Bucin, pe DN 15 între Toplita si Borsec, precum si în zona Lacului Rosu, carosabilul este acoperit cu un strat de pânã la doi centrimetri de zãpadã frãmântatã amestecatã cu material antiderapant.
Politistii rutieri fac apel la soferi sã nu plece la drum cu vehiculele neechipate corespunzãtor, cu anvelope de iarnã si cu lanturi antiderapante, indispensabile în portiunile înalte si în pantã, strãbãtute de serpentine.
În judetul Harghita, ninsorile au început sã cadã în cursul noptii de marti spre miercuri si, potrivit meteorologului Kollo Eniko de la statia Miercurea Ciuc, nu s-au înregistrat cantitãti importante de precipitatii, desi a nins în tot judetul.
Potrivit sursei citate, cea mai scãzutã temperaturã din judet, de -6 grade Celsius, a fost consemnatã, azi dimineatã, la Bucin, unde stratul de zãpadã depus mãsoarã opt centimetri si ninge în continuare.
La Toplita, minima a fost de -3,2 grade Celsius, stratul de zãpadã fiind de patru centimetri, la Joseni au fost minus 2 grade.

No comments: