Friday, July 24, 2009

80 de politisti, jandarmi si salvamontisti participã la actiunea de cãutare a copilului dispãrut

Aproape 80 de politisti, jandarmi si salvamontisti din Gorj au fost mobilizati în statiunea Rânca pentru a-l cãuta pe bãiatul în vârstã de sapte ani dispãrut, asearã, de la cabana în care stãtea cu bunicii sãi, pânã în prezent echipele de interventie negãsind nici un indiciu legat de copil.
Operatiunile de cãutare sunt coordonate de comisarul-sef Ion Voinescu, prim-adjunct al sefului Politiei Gorj, el împãrtindu-i pe politisti si jandarmi în patrule de câte douã-trei persoane care au plecat pe munte, prin pãduri, dar si prin statiune, pentru a-l cãuta pe bãiat pe la cabanele aflate în constructie.
Echipele de cãutare au scotocit deja o suprafatã de câteva hectare fãrã a gãsi deocamdatã vreun indiciu semnificativ care sã ducã la gãsirea bãiatului.
Copilul, Constantin Velsev, este din Constanta si a venit cu bunicii sãi la Rânca miercuri searã, iar asearã bunicii au constatat cã acesta dispãruse de la cabana unde erau cu totii cazati.
Bunica bãiatului, Nadejda Arbust, a spus cã bãiatul a fost doar câteva minute singur, în apropierea cabanei, în conditiile în care în cursul zilei se mai jucase prin zonã fãrã probleme. Femeia spune cã bãiatul era îmbrãcat cu pantaloni scurti si avea pe el un tricou si un pulover, iar în picioare avea papucii de casã.
Bunica spune cã l-a cãutat împreunã cu alte persoane la cabanele din vecinãtate fãrã a-l gãsi, dupã care timp de câteva ore a sperat cã bãiatul se va întoarce singur, ea anuntând Politia si salmontistii gorjeni aseara, în jurul orei 22.00.
Politisti si salvamontistii au fãcut în cursul noptii de joi spre vineri verificãri preliminare ale zonei în care s-ar fi putut rãtãci bãiatul, fãrã succes însã, motiv pentru care cãutãrile au fost reluate azi dimineatã, cu efective sporite.

No comments: