Wednesday, July 8, 2009

Analiza probei B a lui Stefan Schumacher a confirmat prezenta de EPO CERA

Analiza probei B a ciclistului Stefan Schumacher a confirmat prezenta în organismul sportivului a substantei dopante EPO CERA în timpul Jocurilor Olimpice din 2008, de la Beijing, a anuntat, azi, avocatul rutierului german Michael Lehner.
Cu toate acestea, ciclistul german, care neagã cã s-ar fi dopat, intentioneazã sã rãmânã combativ pe plan juridic, a precizat Lehner agentiei de informatii sportive SID. Avocatul contestã, în special, împrejurãrile în care Comitetul International Olimpic (CIO) a efectuat analiza esantionului B, într-un laborator al Agentiei francezã de luptã împotriva dopajului (AFLD).
Schumacher, în vârstã de 27 de ani, este unul dintre cei sase sportivi care CIO a anuntat, la finalul lunii aprilie, cã au fost depistati pozitiv cu EPO CERA la competitia de la Beijing. Dintre acestia, o singurã sportivã, halterofila dominicanã Yudelquis Contreras, a fost disculpatã, dupã ce contraexpertiza efectuatã asupra esantionului B s-a dovedit a fi negativã.
Testat pozitiv deja de douã ori în timpul Turului Frantei 2008, unde a câstigat douã etape, Schumacher a fost suspendat, în februarie, timp de doi ani din toate competitiile. Aceastã sanctiune impusã de cãtre AFLD a fost prelungitã de cãtre Uniunea Ciclistã Internationalã (UCI) pentru celelalte tãri.
Rutierul german refuzã sã recunoascã cã s-a dopat si a înaintat, la 1 aprilie, un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Procedurile în fata acestei institutii ar trebui sã înceapã chiar miercuri.

No comments: