Thursday, July 23, 2009

O parte a tribunelor patinoarului de la Cârta va fi demolatã

Directorul general al Companiei Nationale de Investitii, Lukacs Vilmos, a declarat, azi, cã o parte a tribunelor patinoarului de la Cârta vor fi demolate pentru cã securitatea spectatorilor "lasã de dorit".
"Constructia patinoarului de la Cârta urmeazã sã fie preluatã de Compania Nationalã de Investitii, care va continua lucrãrile începute acolo. Se doreste acoperirea patinoarului, dar mai întâi va trebui demolat un sector de tribunã pentru cã lasã de dorit din punct de vedere al securitãtii", a spus Lukacs.
Constructia patinoarului de la Cârta a început în luna august a anului 2003, la initiativa fostului presedinte al Federatiei Române de Hochei pe Gheaþã si, totodatã, patronul echipei HC Csikzereda, Janos Kurko, o mare parte din costul lucrãrilor fiind subventionat din fonduri guvernamentale. Patinoarul de la Cârta a fost inaugurat în urmã cu patru ani, la 13 septembrie 2005, costul total ridicându-se la suma de 14 miliarde de lei vechi.
Lukacs Vilmos a precizat cã lucrãrile de constructie a Patinoarului Olimpic de la Brasov au fost deja preluate de Compania Nationalã de Investitii. "La Brasov, deja s-a fãcut preluarea si putem spune cã este primul patinoar care va fi finalizat de companie. Valoarea lucrãrilor se ridicã la aproximativ opt milioane de euro", a mentionat oficialul Companiei Nationale de Investitii.
Vilmos sustine cã autoritãtile locale intentioneazã sã solicite preluarea patinoarului din Târgu Secuiesc de cãtre Compania Nationalã de Investitii. "Din ce stiu, existã dorinta autoritãtilor ca lucrãrile de la patinoarul din Târgu Secuiesc sã fie continuate de Compania Nationalã de Investirii însã, la nivel oficial, nu s-a discutat nimic, deci e o chestiune de duratã", a mai spus Vilmos Lukacs.
Directorul general al Companiei Nationale de Investitii a adãugat cã hocheiul din România nu se poate dezvolta fãrã aceste patinoare noi. "Construirea acestor patinoare este vitalã pentru dezvoltarea hocheiului românesc. Nu poti face sport, dar mai ales performante, cu doar douã-trei patinoare câte sunt acum în tarã", a concluzionat Vilmos.

No comments: