Wednesday, July 22, 2009

Tabãra de la Lãpusna, redeschisã dupã sase ani

Directia Judeteanã pentru Tineret (DJT) Mures a anuntat cã a redeschis Centrul de Agrement Lãpusna, situat la o altitudine de 1.237 de metri în Muntii Gurghiului, dupã sase ani de la trecerea taberei în conservare.
În urma unor investitii din surse proprii, Directia Judeteanã pentru Tineret Mures a reusit sã redea circuitului turistic nouã locuri, în trei camere, încãlzite cu sobe cu lemne si un grup sanitar dotat cu dus, apã caldã curentã, urmând ca în scurt timp sã finalizeze lucrãrile la alte 17 locuri.
În aceastã varã, DJT intentioneazã sã reabiliteze si cele nouã cãsute din beton, cu o capacitate de cazare de 27 de locuri, care vor avea grup sanitar propriu dotat cu cabinã de dus si apã caldã curentã.
Va fi de asemenea reamenajat terenul de sport al centrului, iar fosta salã de mese va fi înlocuitã cu un club, cu mese de biliard.
Potrivit conducerii DJT Mures, tariful pentru serviciile de cazare este de 10 lei/pat/noapte, serviciile de masã putând fi servite la pensiunile situate în zonã.
De la tabãra Lãpusna pot fi efectuate drumetii pe mai multe trasee montane si pot fi vizitate o serie de obiective turistice din zonã, cum ar fi fostul castel regal al regelui Mihai, transformat în resedintã de vânãtoare a familiei Ceausescu pânã în anul 1989 si mânãstirea Lãpusna.

No comments: