Monday, July 27, 2009

X CUP editia a 2-a, Sibiu (31 iulie - 1 august)




Concursul va debuta vineri, de la ora 14.00 in parcul Sub Arini, in dreptul scarilor de la Cupola unde va fi adusa o balustrada si diverse platforme pentru a spori dificultatea traseului si a pune la incercare creativitatea participantilor la categoria BMX si SK8. In a doua zi de concurs, cei mai buni BMX-eri vor incalzi atmosfera cu o demonstratie de tehnica in dirtpark-ul din Padurea Dumbrava pregatind publicul pentru concursul de dirtjumb pentru MTB-eri. Inscrierile se vor face inainte de inceperea etapei de vineri, 31 iulie. Pentru categoria BMX si MTB este obligatoriu ca doritorii sa poarte casca, restul echipamentului de protectie fiind doar recomandat.

“Ideea organizarii unei astfel de competitii a venit de la celebrele X-Games care au loc “afara” de mai bine de 15 ani. Pentru ca au o priza foarte mare la public, acolo se organizeaza si o editie de iarna si mai nou, de dragul spectacolului, au ajuns sa introduca discipline noi, pe langa cele traditionale: BMX, MTB, SK8, Motocross. Noi am inceput anul trecut doar cu MTB si SK8 si feedback-ul primit a fost unul pozitiv. Am introdus apoi si BMX-ul ca si categorie de concurs pentru ca in Sibiu exista o comunitate foarte mare de pasionati iar reactia participantilor si a publicului a fost peste asteptari. Sper ca evenimentul sa devina o traditie si prin astfel de competitii sa aratam tinerilor ca exista si alte sporturi in afara de fotbal sau jocurile pe calculator”, a declarat Sebastian Barbu, reprezentantul Asociatiei Club Sportiv de BMX
Evenimentul este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu si a Casei de Cultura a Municipiului Sibiu. Cei mai buni trei participanti din fiecare categorie, cel mai bun “trick”, cel mai tanar participant, vor fi premiati de sponsorul principal al evenimentului, Hervis Sports.

No comments: