Monday, July 20, 2009

Crina COCO Popescu in drum spre Seven Summit
















Pe data de 12 iulie 2009, alpinista romanca Crina COCO Popescu in varsta de 14 ani a atins varful celui mai inalt munte al Europei – Elbrus 5642m. Aflat in Caucaz, la limta dintre Europa si Asia, Elbrus ul este in acelasi timp si cel mai inalt vulcan al Europei.





In data de 12 iulie 2009, echipa Clubului Sportiv Montan Altitudine formata din Crina COCO Popescu, Ovidiu Popescu si Calin Vrabie, a pleacat in jurul orei 3 a.m. din tabara de la 4200m. La capatul a 8 ore de ascensiune in conditii de vreme dificila - vant extrem de puternic – cei 3 au depasit cei peste 1400m difernta de nivel atingand varful Elbrusului. Prezenta Directorului de imagine National Geographic Channel – Calin Vrabie – a oferit posibilitatea unor filmari profesionale ale ascensiunii.





Elbrusul este cel de-al treilea varf din circuitul Seven Summit pe care COCO il urca in decursul anului 2009, dupa Aconcagua si Kilimanjaro. Seven Summit intruneste cele mai inalte varfuri de pe fiecare continent, fiind coniderat in lumea alpina o performanta la cel mai mare nivel, poate si datorita prezentei Everestului in acesta lista. Daca visul Crinei de a urca cele mai inalte varfuri ale mapamondului se implineste in urmatorii 2 ani, ea va deveni in acelasi timp cel mai tanar alpinist de pe glob care reuseste aceasta performanta.





Elbrus-5642m-este cel mai inalt varf al Europei si in acelasi timp cel mai inalt vulcan al continentului. Astfel Crina COCO Popescu are in palmares si 4 vulcani dintre cei mai inalti vulcani ai fiecarui continent –The Seven Volcanoes: Ojos del Salado pentru America de Sud, Damavand pentru Asia, Kilimanjaro pentru Africa si Elbrus.





In august 2009 Crina insotita de tatal ei va incepe ascensiunea himalayana pe
Cho Oyu - 8201m, performanta urmand a o propulsa pe Crina COCO Popescu drept cea mai tanara alpinista din lume care urca un optmiar.





Membrii expeditiei Elbrus 2009 organizata de catre Clubul Sportiv Montan Altitudine sunt: Crina Coco Popescu, Ovidiu Popescu, Calin Vrabie, Radu Teodorescu si Sebastian Mastahac.

1 comment:

Anonymous said...

Miercuri, 29.07, la Muzeul Hartilor si Cartilor Vechi din Bucuresti, National Geographic Channel pregateste o intalnire a Crinei Coco Popescu cu presa. Vino sa vezi fotografiile si filmul ascensiunii pe Elbrus.