Monday, July 27, 2009

Cãutarea copilului dispãrut în zona Rânca, din judetul Gorj, a fost reluatã azi dimineatã

Cãutarea bãiatului de sapte ani dispãrut la Rânca, judetul Gorj, a fost reluatã azi dimineatã, dupã ce duminicã cele peste 300 de persoane implicate în gãsirea acestuia nu au reusit sã dea de nici un indiciu care sã îi ajute pe politisti în derularea anchetei.
Seful IPJ Gorj, comisarul sef Viorel Caragea, coordonatorul echipei de cercetare, a declarat cã, în principal, cãutãrile de azi vor viza malurile si albiile râurilor si pârâurilor din zona statiunii Rânca.
Râurile Galbenul si Gilortul sunt situate la câtiva kilometri distantã de zona în care a dispãrut copilul Costea Velcev, albiile acestora fiind verificate pânã acum în perimetrele în care acestea se intersecteazã cu diferite drumuri sau cãrãri de munte.
Conform lui Caragea, azi vor urca la munte aproximativ o sutã de persoane care vor ajuta la cãutãri, numãrul voluntarilor urmând sã fie mult mai mic, la fel ca si cel al politistilor si jandarmilor implicati în aceste operatiuni.
Duminicã, au fost cele mai multe persoane implicate în activitãtile de cãutare, peste 320 de politisti, jandarmi, politisti comunitari, pãdurari, salvamontisti, proprietari de ATV-uri si motociclisti din Gorj, precum si agenti de cãutare de la firme private, fiind prezenti la Rânca.
Multi dintre politisti si jandarmi au fost adusi de acasã din timpul lor liber, acestia urmând ca azi sã revinã la birou, pe munte fiind implicati în operatiunile de cãutare angajati din structurile IPJ Gorj care nu afecteazã bunul mers al activitãtii curente al institutiei.
Operatiunile de cãutare a bãiatului de sapte ani, dispãrut, joi, de la cabana în care stãtea cu bunicii sãi, la Rânca, din judetul Gorj, au fost reluate, duminicã dimineatã, când un elicopter al MAI dotat cu camerã termosensibilã a survolat zona, însã fãrã nici un rezultat. Operatiunile fuseserã oprite, sâmbãtã searã, dupã ce, în cursul zilei, au verificat o portiune de teren pe o razã de zece kilometri în jurul cabanei de la care a dispãrut copilul.
Mama copilului, Olga Velcev, a declarat, sâmbãtã, cã familia sa oferã recompensã celor care vor putea ajuta la gãsirea copilului, fãrã a mentiona vreo sumã.
Echipele de cãutare au fost împãrtite din zece în zece metri în zona cabanei de la care a dispãrut copilul si pe o distantã de câtiva kilometri lungime au "periat" suprafete întinse de pãdure si teren accidentat.
Bunicii copilului de sapte ani, dispãrut de la o cabanã din zona Rânca, judetul Gorj, au fost supusi, duminicã, testului cu detectorul de minciuni, în conditiile în care existã neconcordante între declaratiile lor, politistii luând în calcul si varianta rãpirii.
Copilul, Constantin Velcev, este din Constanta si a venit cu bunicii sãi la Rânca miercuri searã, iar joi searã bunicii au constatat cã acesta dispãruse de la cabana unde erau cu totii cazati.
Bunica bãiatului, Nadejda Arbust, a spus cã bãiatul a fost doar câteva minute singur, în apropierea cabanei, în conditiile în care în cursul zilei se mai jucase prin zonã fãrã probleme. Femeia spune cã bãiatul era îmbrãcat cu pantaloni scurti si avea pe el un tricou si un pulover, iar în picioare avea papucii de casã.
Bunica spune cã l-a cãutat împreunã cu alte persoane la cabanele din vecinãtate fãrã a-l gãsi, dupã care timp de câteva ore a sperat cã bãiatul se va întoarce singur, ea anuntând Politia si salmontistii gorjeni joi, în jurul orei 22.00.
Politisti si salvamontistii au fãcut în cursul noptii de joi spre vineri verificãri preliminare ale zonei în care s-ar fi putut rãtãci bãiatul, fãrã succes însã, motiv pentru care cãutãrile au fost reluate vineri dimineatã, cu efective sporite.

No comments: