Thursday, July 9, 2009

Drum impracticabil spre Masivul Piatra Craiului

Un drum forestier din Zãrnesti, care face legãtura cu Masivul Piatra Craiului si zona Mãgura din Bran, este impracticabil în urma unei viituri produse ieri în zonã, în jurul orei 20.00.
Purtãtorul de cuvânt al Prefecturii Brasov, Monica Morgovan, a precizat cã drumul este afectat pe portiuni destul mari si ar fi bine ca turistii care vor sã ajungã la Prãpãstiile Zãrnestiului sau în alte locuri din Masivul Piatra Craiului sã se informeze înainte de a ajunge în zonã.
Viitura care s-a produs în zona Gura Râului, de la poalele Masivului Piatra Craiului, a inundat mai multe strãzi si curti din orasul Zãrnesti, fãrã sa producã victime. În urma ruperii de nori, pe versantul Masivului Piatra Craiului s-au format suvoaie de apã care s-au vãrsat în pârâul din zona Gura Râului. Apele au adus cu ele aluviuni si crengi de copaci, inundând curtile si strãzile din zonã.
Primãria a intervenit imediat dupã retragerea apelor si a curãtat drumul de crengi si mâl. Echipaje de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentã i-a ajutat pe localnici sã scoatã apa din curti si din unele beciuri si au scos autoturismul unor turisti, care a rãmas blocat de aluviuni în defileul Prãpãstiile Zãrnestilor.
Din cauza fulgerelor si a ploii torentiale, curentul electric a fost oprit mai bine de trei ore pe câteva strãzi din oras.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Prefecturii Brasov, primãria Zãrnesti evalueazã la aceastã orã stricãciunile produse de viiturã si cautã solutii pentru refacerea cât mai grabnicã a drumului forestier. Nu este pentru prima datã când în aceastã zonã se produc inundatii în urma ploilor torentiale si a aluviunilor aduse de pe versanti.

No comments: