Monday, July 27, 2009

Proiect de 7 milioane lei pentru constructia si reabilitarea pârtiilor de schi din statiunea Sugas Bãi

Primãria Sfântu Gheorghe va organiza în august o licitatie pentru a desemna firma care va construi si reabilita pârtii de schi în statiunea Sugas Bãi, proiectul în valoare de sapte milioane lei, fãrã TVA, urmând sã fie finantat în principal prin fonduri de la Ministerul Turismului.
Contractul se va desfãsura pe o perioadã de doi ani si va include, printre altele, construirea unei pârtii noi, montarea unei instalatii de zãpadã artificialã si reabilitarea unei pârtii existente.
"În acest an va fi reabilitatã o pârtie de schi existentã si va fi construitã una nouã, ambele cu instalatii de iluminare. Totodatã, va fi montatã o instalatie de zãpadã artificialã si vor fi amenajate o parte din corpurile de supraveghere si salvamont, astfel încât pârtiile sã poatã fi folosite în viitorul sezon de iarnã", a declarat viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Eva Sztakics.
Pentru acest proiect, Ministerul Turismului a alocat 4,2 milioane de lei, sumã care trebuie cheltuitã pânã la sfârsitul anului. Potrivit lui Sztakics, restul fondurilor - 2,8 milioane lei - vor proveni de la bugetul local sau cel de stat.
Investitorii interesati sã deruleze proiectul trebuie sã depunã o garantie de participare în valoare de 138.000 lei si una de bunã executie de 10% din valoarea contractului. Totodatã, firmele trebuie sã demonstreze cã în ultimii trei ani au înregistrat, din lucrãri de constructii, o cifrã de afaceri de minim 20 milioane de lei.
Termenul limitã pentru depunerea ofertelor este 12 august.
Proiectul vizeazã si construirea unui teren de mini golf, de tenis si pentru sporturi extreme, reabilitarea bazinului de apã mineralã si a infrastructurii rutiere, precum si modernizarea unor imobile.
Potrivit lui Sztakics, aceste lucrãri vor începe anul viitor.
La începutul lunii iulie, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat cã existã proiecte de executie în valoare de peste 20 de milioane de lei în ceea ce priveste modernizarea statiunii Sugas Bãi, iar din fondurile primite de la Ministerul Turismului pot fi începute, în acest an, primele investitii.
Statiunea Sugas Bãi este cãutatã atât pentru efectele curative ale mofetei si izvoarelor de apã mineralã, cât si pentru posibilitãtile de practicare a sporturilor de iarnã.

No comments: