Tuesday, July 28, 2009

Contador a precizat cã nu l-a admirat niciodatã pe Lance Armstrong

Ciclistul Alberto Contador (Astana), câstigãtorul Turului Frantei 2009, a declarat, azi, la Madrid, cã pe perioada competitiei franceze nu a avut "nici o legãturã cu coechipierul Lance Armstrong", "un mare campion", pe care însã nu l-a admirat niciodatã.
"Relatia mea cu Lance Armstrong a fost aproape inexistentã. Chiar dacã este un mare campion, eu nu l-am admirat niciodatã si nici nu o voi face", a declarat rutierul iberic, într-o conferintã de presã.
Ciclistul iberic, nãscut la Pinto, o localitate aproape de Madrid, a reafirmat cã zilele au trecut mai greu pe parcursul Turului când se afla la hotel, decât atunci când concura: "Situatia a fost tensionatã si delicatã deoarece relatia dintre mine si Lance a afectat si restul echipei".
Contador a fost liderul echipei Astana înaintea anuntului revenirii în competitie a americanului Lance Armstrong chiar la aceastã formatie, fapt care a creat o rivalitate tensionatã în cadrul echipei.
Rãspunsul lui Armstrong la declaratiile lui Contador nu a întârziat sã aparã, rutierul american fãcând câteva precizãri pe adresa sa de Twitter. "Am vãzut comentariile lui AC (Alberto Contador). Dacã as fi fost în locul lui lãsam de o parte aceste prostii si începeam sã multumesc echipei. Fãrã ea nu ar fi putut câstiga. Un campion se mãsoarã de asemenea în cât de mult respectã echipa, coechipierii si adversarii. Poti câstiga o cursã pe cont propriu, nu un mare tur".
Ciclistul spaniol al echipei Astana, Alberto Contador, a câstigat, duminicã, pentru a doua oarã în cariera sa, Turul Frantei, devansându-l pe luxemburghezul Andy Schleck (Saxo Bank) si pe coechipierul sãu, americanul Lance Armstrong.

No comments: