Friday, July 31, 2009

Turist plecat joi în Bucegi, cãutat de salvamontisti dupã ce nu s-a mai întors la locul de cazare

Salvamontistii din Busteni cautã un turist plecat, joi dupã-amiazã, într-o drumetie în Muntii Bucegi si care nu s-a mai întors, zona în care acesta s-a rãtãcit fiind una extrem de dificilã.
Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, turistul, în vârstã de 22 de ani, din Târgoviste a plecat joi dupã-amiazã împreunã cu doi prieteni într-o drumetie pe Valea Bucsoiului din Masivul Bucegi, o zonã deosebit de dificilã si periculoasã.
La un moment dat, cei doi prieteni ai tânãrului s-au întors în statiunea Busteni, însã acesta a preferat sã-si continue urcarea pe munte. În momentul în care au constatat cã tânãrul nu s-a mai întors în statiune, prietenii acestuia au anuntat, în noaptea de joi spre vineri, serviciul Salvamont.
In aceasta dimineatã, la prima orã, salvamontistii au verificat dacã tânãrul s-a cazat la vreuna dintre cabanele de la Vârful Omu, iar în momentul în care au constatat cã acesta nu si-a petrecut noaptea la cabanã toti salvatorii montani din Busteni au plecat în cãutarea acestuia.
Gheorghe Haiduc a afirmat cã zona este foarte dificilã si cã operatiunea de cãutare este îngreunatã si de conditiile meteo nefavorabile, azi dimineatã la vârful Omu termometrele indicând 7 grade Celsius. Potrivit declaratiilor prietenilor tânãrului, acesta era îmbrãcat, în momentul în care a urcat pe munte, cu pantaloni scurti, o bluzã de trening si pantofi sport. În plus, tânãrul nu avea asupra sa nici lanternã si nici telefon mobil.
La ora transmiterii acestei stiri, cei 12 salvamontisti din Busteni continuã operatiunea de cãutare.

No comments: