Sunday, November 29, 2009

Trupul turistului mort în Muntii Fãgãras va fi recuperat cu un elicopter al MAI

Trupul turistului care a murit, ieri, în Muntii Fãgãras, la o altitudine de aproape 2.400 de metri, dupã ce a alunecat pe zãpadã si a cãzut într-o prãpastie, va fi recuperat cu ajutorul unui elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor.
Operatiunea de recuperare a trupul turistului care a murit dupã ce a cãzut într-o prãpastie în Muntii Fãgãras a început, azi dimineatã, echipajele de salvamontisti fiind deja în drum spre locul accidentului, iar un elicopter al Ministerului Apãrãrii si Internelor (MAI) va recupera victima de pe munte si o va coborî la altitudine mai micã.
Potrivit sefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, cererea de trimitere a unui elicopter al MAI pentru recuperarea victimei a fost aprobatã azi dimineatã, iar aparatul de zbor a plecat de la Bucuresti în jurul orei 11.00.
"Echipele de salvamontisti au plecat deja pe drumul spre Vârful Lãitel si vor încerca recuperarea victimei din prãpastia în care a cãzut. Este vorba de un traseu de aproximativ trei ore de la Bâlea pânã la locul accidentului. Dacã salvamontistii vor reusi scoaterea sa, elicopterul îl va prelua si-l va coborî la Cracii Doamnei de unde va fi preluat de Laboratorul de Medicinã Legalã", a declarat, azi, Adrian David, seful Serviciului Salvamont Sibiu.
Potrivit acestuia, turistul decedat este din judetul Cluj, avea în jur de 25 de ani si fãcea parte dintr-un grup mai mare de tineri din mai multe judete ale tãrii care si-au petrecut week-end-ul la Bâlea Lac.
Un turist si-a pierdut viata, ieri, în Muntii Fãgãras, la o altitudine de aproape 2.400 de metri, dupã ce a alunecat pe zãpadã si a cãzut într-o prãpastie.
Potrivit sefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, turistul a plecat ieri de la Bâlea Lac spre Cãltun, iar în zona Vârfului Lãitel, la 2.390 de metri altitudine, a alunecat pe zãpadã si a cãzut într-o prãpastie.
"Colegii lui de grup ne-au solicitat ieri pe zi si ne-au spus cã bãrbatul a plecat de la cabanã si cã nu mai stiu unde este. Ulterior, ne-au sunat si ne-au anuntat cã l-au gãsit într-o prãpastie si cã este mort. Cel mai probabil, turistul s-a lovit de stânci si de aceea a decedat", a declarat seful Salvamont Sibiu.
În Muntii Fãgãras, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zãpadã este de aproximativ 15 centimetri.

1 comment:

Anonymous said...

Nu a plecat de la nici o cabana inaintea celorlati...erau toti din grup pe Leitel cu el ultimul in sir; el a disparut brusc, concluzia fiind dupa urmele lasate pe zapada ca a alunecat si a cazut in prapastie.