Monday, September 1, 2008

COLINA MOTORS - TEHNOLOGIE ŞI ARTĂ ÎN ARMONIE PERFECTĂ






Bucureşti, 30 august 2008 - Colina Motors continuă seria proiectelor de susţinere a artelor, prin implicarea ca sponsor principal al evenimentului PROMENADA OPEREI, ediţia a doua, Tinere Talente.

Cu ocazia acestui eveniment, Colina Motors a prezentat publicului aflat pe esplanada din faţa teatrului, o expoziţie neconvenţională: alături de autoturismele expuse, cei prezenţi au putut admira câteva instrumente muzicale concepute din piesele noului Ford Focus, pentru lansarea acestui model în România.
Ideea conceperii unor astfel de instrumente aparţine sculptorului în metal Ray Faunce III. Acesta a creat, în toamna anului 2007, 30 de instrumente neconvenţionale pentru Ford Motor Company, în vederea lansării în 2008 a noului Ford Focus. Instrumentele au fost concepute si realizate în 7 săptămâni, cu ajutorul lui Bill Milbrodt, compozitor de muzică de film şi al unei echipe formate din alte 22 persoane, folosind 21 din piesele noului autoturism. Expunerea acestor instrumente în diverse tări europene, a fascinat atât publicul iubitor de artă, cât şi pe cel iubitor de maşini.
Începând cu acelaşi an, 2007, Colina Motors a demarat o serie de acţiuni de susţinere a proiectelor de artă. Primul proiect major, intitulat Artă la viteză maximă!, este organizat împreună cu Elite Art Club UNESCO şi constă în organizarea unor expoziţii de pictură în spaţii neconvenţionale. Astfel, cele două showroom-uri Ford ale Colina Motors, aflate în Băneasa şi Popeşti-Leordeni, găzduiesc lucrări de artă plastică ale unor pictori români contemporani.
“Obiectivul acestor proiecte constă în realizarea unei mai bune comunicări între mediul de afaceri , mediul artistic şi publicul larg, pe baza principiilor de mecenat artistic şi responsabilitate socială”, a declarat Alexandru Piţigoi, Director General-Colina Motors.

No comments: